Biologia, chemia i struktura gleby – trzy filary rolnictwa regeneratywnego
Gary Zimmer uchodzi za autorytet w dziedzinie rolnictwa regeneratywnego. Jako rolnik, agrobiznesmen, szkoleni...więcej »
Rób kompost, wzbogacaj glebę i twórz regeneratywny ogród – bez względu na to, gdzie mieszkasz! Ta książka pomoże ci wybrać sposób kompostowania, pasujący do twojeg...więcej »
Książka prezentuje modele noży myśliwskich produkowanych seryjnie na obszarze Europy, Azji i Ameryki Północnej, zwłaszcza Stanów Zjednoczonych. W opisie uwzględniono ich dostępność na...więcej »
Podręcznik Mikrobiologii środowisk z zakresu mikrobiologii różnych środowisk, uwzględniający środowiska skrajne. Autor scharakteryzował wspólnotę bakterii, podał jej klasyfikację i me...więcej »
„Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia z...więcej »
The Farm-to Fork strategy, being an essential part of the European Green Deal (EGD), aims at accelerating the transition toward sustainable food systems that can ensure food security while reducing...więcej »
Jest to tłumaczenie ósmego wydania bardzo popularnego w świecie podręcznika biologii roślin, który w niezwykle przystępny sposób przedstawia przegląd zagadnień tworzących szero...więcej »
Exploding myths and providing key takeaway advice for gardeners at any level, this book provides a shortcut to decades of gardening experience by explaining the science behind how a garden grows.więcej »
Książka przeznaczona jest dla użytkowników maszyn i narzędzi rolniczych, może być również pomocna uczniom kształcącym się w zawodach technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki oraz ...więcej »
Botanical masterworks from the National Library of ViennaIn pursuit of both knowledge and delight, the craft of botanical illustration has always required not only meticulous draftsmanship bu...więcej »
Wspaniała, pięknie ilustrowana publikacja autorstwa Longina Majdeckiego, wybitnego znawcy sztuki ogrodowej, autora wielu projektów założeń ogrodowych, a także licznych publikacji naukowych poświęco...więcej »
Fundamentalny podręcznik poświęcony historii ogrodów. Jedyna publikacja w języku polskim, która przedstawia rozwój sztuki ogrodowej na świecie z uwzględnieniem polskich dokonań. To kompendium wi...więcej »
WIELKA KSIĘGA OGRODNIKA I DZIAŁKOWCA to kanon wiedzy ogrodniczej; książka nieodzowna dla każdego, komu marzy się własny kawałek zieleni! Zawiera odpowiedzi na setki pytań z wielu dziedzin ogrodnict...więcej »
Nowoczesna całościowa prezentacja aktualnych osiągnięć w biotechnologii roślinKsiążka jest jedynym w języku polskim podręcznikiem akademickim, który prezentuje zarówno pod...więcej »
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...więcej »
Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś o...więcej »
Heirloom Fruits of America features 100 full-color illustrations selected from the U.S. Department of Agriculture Pomological Watercolor Collection, an archive of 7,584 paintings, lithographs, and ...więcej »
Kompendium wiedzy o glebie opracowane według najnowszych kryteriów stosowanych w Polsce i na świecie. Nowoczesny, ogólnopolski podręcznik gleboznawstwa. Zaprezentowano w n...więcej »
Książka prezentuje zestawienia gatunków oraz odmian kwiatów, krzewów i drzew ułożonych według różnych kluczy:- czasu kwitnienia (np. rośliny kwitnące w maju-czerwc...więcej »
Książka "Wybrane elementy żywienia a problemy zdrowotne krów mlecznych" spotkała się z dużym zainteresowaniem lekarzy weterynarii, hodowców krów, zootechników i studentów. Część pierwsza książki zn...więcej »