Żywienie człowieka a zdrowie publiczne to trzeci tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka...więcej »
Niniejsza książka jest praktycznym poradnikiem dotyczącym wybranych metod optymalizacji procesów i operacji wytwarzania. W podręczniku wyodrębniono cztery grupy zagadnień: • wyznaczan...więcej »
Osiągnij maksimum możliwości fizycznych, psychicznych i intelektualnych. Biohacking to ultranowoczesna filozofia optymalizacji zdrowia i zwiększania efektywności psychofizycznej w oparciu o najnows...więcej »
Zielniki są dokumentacją związków świata człowieka ze światem roślin. Dzięki nim można prowadzić analizy dotyczące m.in. bioróżnorodności, migracji gatunków, zmian klimatycznych, skażenia...więcej »
Książka zabiera czytelników w podróż po międzywojennej Polsce, w której ważnym zmianom politycznym i gospodarczym towarzyszyły przeobrażenia w formach życia towarzyskiego i kul...więcej »
Kuchnia śląska? To nie tylko żur, krupniok, czy rolada z ziemniaczanymi kluskami i modrą kapustą. Śląskie niebo było kiedyś potrawą równie popularną, jak rolada. Kto dziś wie, co to za danie? Śl...więcej »
Wspaniała, pięknie ilustrowana publikacja autorstwa Longina Majdeckiego, wybitnego znawcy sztuki ogrodowej, autora wielu projektów założeń ogrodowych, a także licznych publikacji naukowych poświęco...więcej »
Fundamentalny podręcznik poświęcony historii ogrodów. Jedyna publikacja w języku polskim, która przedstawia rozwój sztuki ogrodowej na świecie z uwzględnieniem polskich dokonań. To kompendium wi...więcej »
Przepisy na święta, imprezy i różne okazje! Zastanawiasz się co przygotować, kiedy wpadną przyjaciółki na urodziny? Planujesz kolację z ukochanym z okazji Walentynek? Chcesz sprawić słodką niespodz...więcej »
Poczuj życie to pełna inspiracji podróż w głąb siebie. Wyrusz w nią i podążaj ku lepszemu życiu.
„To znaki i symbole rządzą światem, a nie słowa czy prawa” – twierdził chiński mędrzec Konfucjusz. ...więcej »
„Rusztowania robocze i ochronne” to publikacja opracowana przez specjalistów zrzeszonych w Polskiej Izbie Gospodarczej Rusztowań. Autorzy w zwarty i przystępny sposób prez...więcej »
Równie ceniona w Europie epoki baroku i na początku XXI wieku, co w starożytnym Rzymie czy przedrewolucyjnej Francji. Szminka do ust, niemy świadek rzeczywistości i niebanalny wyznacznik mód i obyc...więcej »
Autorskie przepisy Joanny Matyjek na domowe nalewki, likiery, koktajle, syropy, a także na lemoniady, konfitury czy kostki lodowe z kwiatami.
Ponad 60 przepisów na np. dereniówkę, miodówkę z Rości...więcej »
Umiejętność pisania i redagowania tekstów jest niezwykle przy¬datna. Niektórzy z nas tę umiejętność wykorzystują w praktyce cz꬜ciej, czasem zawodowo, jak np. dziennikarze, redaktorzy, korektor...więcej »
Przewodnik dla członków rad nadzorczych, zarządów i wszystkich innych osób zaangażowanych w kształtowanie ładu korporacyjnego, który stał się światowym bestsellerem. Wy...więcej »
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...więcej »
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...więcej »
Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z ...więcej »
Poprzednie cztery wydania Poradnika montera elektryka cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród elektryków z praktyką, a także wśród przygotowujących się do zawodu student&oacu...więcej »