Spanish cooks have trusted and relied upon this bible of traditional home cooking ever since it was first published over 40 years ago. True to its original title (1080 recetas de cocina) it contain...więcej »
Welcome to Casa Maria Luigia, Massimo Bottura and Lara Gilmore’s idyllic guest house in the Italian countryside Lara Gilmore and Massimo Bottura – the renowned chef behind t...więcej »
Celebrates the Du Pont family heritage of land stewardship and horticultural creativityRenowned as the first family of American horticulture,the du Ponts created magnificent landscapes ...więcej »
Biochemia sportowa to nowoczesny bogato ilustrowany podręcznik, uwzględniający najnowsze zagadnienia z zakresu biochemii wysiłku. Publikacja jest wypełniona unikatowymi rycinami i grafikami pokazuj...więcej »
Niniejsza publikacja ma być pomocą w codziennej pracy kosmetologa.Sformułowanie "pielęgnacja okołozabiegowa" obejmuje wszelkie działania poza zabiegiem w gabinecie, takie jak: diagn...więcej »
Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika.
Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i...więcej »
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego.
Jest to komplek...więcej »
India is the first comprehensive guide to Indian cooking, with over 1,000 recipes covering every aspect of India's rich and colourful culinary heritage. Unlike many other Indian cookbooks, it is wr...więcej »
„Kardiologia sportowa w praktyce klinicznej” jest przykładem opracowania unikalnego w skali kraju w tym temacie. Uwzględniono wszystkie elementy, których znajomość konieczna jest...więcej »
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też głó...więcej »