Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Podręczniki akademickie »
MENU
Podręczniki akademickie »

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu(Miękka)

5.00  [ 1 ocena ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Cena detaliczna: 119,00 zł
101,15
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 17,85 zł
Stan magazynowy: Duża ilość
Dodaj do schowka
Wysyłka: 24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.

Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika. 
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek,
z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Od 250 zł paczki dostarczamy GRATIS!
Zamówienia z minimum jedną książką Wydawnictwa Naukowego PWN, PZWL lub WNT wysyłamy taniej.

Płatność elektroniczna (PayU, Masterpass)
dla zamówień
PWN/PZWL/WNT
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty
7,75 zł
6,75 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie
7,75 zł
6,75 zł
Kurier pocztowy
11,75 zł
10,75 zł
Paczkomaty InPost
11,75 zł
10,75 zł
Kurier
12,75 zł
11,75 zł
Odbiór w księgarni PWN
GRATIS!
GRATIS!
Płatność za pobraniem
dla zamówień
PWN/PZWL/WNT
Poczta Polska - odbiór w punkcie
10,75 zł
9,75 zł
Kurier pocztowy
14,75 zł
13,75 zł
Kurier
15,75 zł
14,75 zł
Słowa kluczowe: książka Medycyna

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Henryk Gertig

Profesor doktor habilitowany. Od 1968 roku do przejścia na emeryturę w 1996 roku jako kierownik Katedry i Zakładu Bromatologii Akademii Medycznej w Poznaniu prowadził działalność naukową związaną przede wszystkim z jakością zdrowotną żywności i żywienia. Problematyka ta nadal znajduje się w centrum jego zainteresowań, zwłaszcza w ramach Komitetu Żywienia Człowieka PAN oraz Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych.

Dorobek naukowy profesora obejmuje ponad 200 prac naukowych i opracowań monograficznych, a także wiele skryptów i podręczników akademickich, do których m.in. należą ostatnio wydane przez Wydawnictwo Naukowe PWN 2 tomy Żywienia człowieka.

Inni Klienci oglądali również

Kapitan Nauka SuperQuiz Konie

Niezbędnik miłośników koni, kucyków i jazdy konnej!Fascynujące ciekawostki dotyczące różnych ras koni, ich zwyczajów i ulubionych przysmaków czyta się jednym tchem! Ponad 160 zaskakujących pytań quizowych wciąga...

Psychologia rozwojowa w zarysie

Nowe, zmienione i rozszerzone wydanie cenionego podręcznika wprowadzającego w zagadnienia psychologii rozwoju człowieka.Książka:w ciekawy i całościowy sposób przedstawia podstawową wiedzę dotyczącą rozwoju człowieka w cyklu życ...

Pedagogika kultury w zarysie

Praca Pedagogika kultury w zarysie pomyślana została jako podręcznik akademicki i ma wszelkie szanse, żeby stać się publikacją zaliczaną do kanonu lektur na wielu kierunkach studiów humanistycznych, a przede wszystkim na kierunkach „pedago...

Etos polskich przetwórców żywności

Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetw...

Nauki ścisłe i przyrodnicze na Uniwersytecie Warszawskim

Historia nauk ścisłych i przyrodniczych w Uniwersytecie Warszawskim przedstawiona w niniejszym tomie składa się z ośmiu części dotyczących dziejów badań i najważniejszych osiągnięć w astronomii, naukach biologicznych, chemii, fizyce, geografii, ...
46,30 zł

Studia i szkice z dziejów kultury intelektualnej Filozofia nauka religia

Tom ukazuje bogactwo i skomplikowanie przemian w zakresie nowożytnej i współczesnej kultury intelektualnej, w szczególności przemiany, które ujawniły się w ówczesnej filozofii wobec powstania „naukowego” przyrodo...

Szkolny słownik nauki o języku

Słownik ten jest przeznaczony dla uczniów starszych klas szkoły podstawowej, gimnazjów, liceów ogólnokształcących i szkół zawodowych, a także dla nauczycieli języka polskiego i studentów wydziałów filolo...

Nauka i zabawa z księżniczką Joline

Dołącz do Joline, Małej Księżniczki, która dzień po dniu zmaga się ze swoimi problemami i wyciąga z nich mądre wnioski, dzięki temu, że modli się i prosi o pomoc Króla Królów – Jezusa.Każdej dziewczynce spodobają...
44,30 zł

Projektowanie urządzeń i systemów mechatronicznych Kwalifikacja E.19.2 Podręcznik do nauki zawodu

Pierwszy w Polsce podręcznik w tej dziedzinie opracowany dla szkół średnich!Podręcznik zawiera materiał z zakresu drugiej części kwalifikacji E.19. Projektowanie urządzeń i systemów mechatronicznych i przygotowuje do wykonywan...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!