Autorbestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką! Wraz z François-Régisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarn...więcej »
W książce, stanowiącej kompendium metod fizykalnych stosowanych w kosmetologii i medycynie estetycznej, zaprezentowano obecnie dostępne metody, między innymi: fototerapię, metody z wykorzystanie...więcej »
Dla kogo jest ta książka?SUKCESJA to inaczej kontynuacja i przetrwanie.Jesteś rodzicem? Ta książka jest dla Ciebie! To obowiązkowa pozycja nie tylko dla tych, którzy są przedsięb...więcej »
Siedzenie albo zdrowie - Porady z gabinetu fizjoterapeuty Sebastiana Króla to książka pełna praktycznych porad i ciekawostek, które urozmaicają lekturę. Książka Siedzenie albo zdrowie...więcej »
Dwutomowa publikacja została przygotowana przez Zespół specjalistów z najlepszych ośrodków w całej Polsce pod redakcją prof. dr. hab. n. med. Andrzeja Przylipiaka. Monografia stanowi drugie wydanie...więcej »
Dwutomowa publikacja została przygotowana przez Zespół specjalistów z najlepszych ośrodków w całej Polsce pod redakcją prof. dr. hab. n. med. Andrzeja Przylipiaka. Monografia stanowi drugie wydanie...więcej »
One-in-a-million creativity, Ixta's food is simply outstanding!' Yotam Ottolenghi'This is such a beautiful and joyful book.' Nigella Lawson'Ixta is what we all long for in a cook. Innovative, passi...więcej »
Publikacja została przygotowana przez specjalistkę z zakresu kosmetologii oraz trychologii dr Claudię Musiał. Monografia holistycznie obejmuje tematykę starzenia się skóry – począwszy od nauk podst...więcej »
Jest to nowoczesny, wszechstronny poradnik o zdrowiu i chorobie dziecka do 3 lat. Autorami są wybitni specjaliści z zakresu neonatologii, psychologii, psychiatrii, kardiologii itd. Oprócz za...więcej »
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postr...więcej »
Książka Klasyczna kuchnia włoska, to reprezentatywny zestaw specjałów z różnych prowincji Włoch. Zrozumienie włoskiego stylu jedzenia odsłoni Państwu tajemnice sporządzania włoskiego ...więcej »
Kiedym został kucharzem w mojej młodości, nie roiłem sobie, że przyjdzie mi kiedyś napisać książkę kucharską. Wiek i doświadczenie ośmielają. Opuściłem Warszawę, zwiedziłem nadreńskie prowincye, Pa...więcej »
Poznaj wszystkie etapy sporządzania listy płac. Dowiedz się, do czego obecnie służy PIT-2. Sprawdź, czym wynagrodzenie chorobowe różni się od zasiłku chorobowego. Oblicz okres zasiłkowy w 20...więcej »
Ten album jest zupełnie inny od podobnych wydawnictw dotyczących japońskich ogrodów. Tutaj nie będzie nic na temat szerokości alejek ogrodowych, rodzajów stosowanego żwiru czy niuans&...więcej »
Kolejna praktyczna książka przygotowana przez dr Katarzynę Trzpiołę, doktor nauk ekonomicznych w zakresie nauk o zarządzaniuW książce przeczytasz:Definicje rzeczowych aktywów trw...więcej »
Kołduny, rosolnik, szpekuchy, bliny, miód żmudzki... Iluż z nas z serdeczną łezką w oku wspomina ich smak i cudowny aromat? Dla iluż z nas z kolei to w zasadzie nic nieznaczące słowa? I dla ...więcej »
Etiudy op. 25 powstawały zapewne stopniowo, aż do roku 1837, gdy zostały opublikowane. Kolekcja zawiera kompletny manuskrypt edycyjny opus 25, przeznaczony dla wydawcy niemieckiego Breitkopf & ...więcej »
Autograf Etiudy C-dur jest częścią Ernest Schelling Collection w The Morgan Library & Museum w Nowym Jorku. Służył jako podstawa do wydania francuskiego opublikowanego przez Maurice’a Sch...więcej »
Wolumin zawiera zbiór sześciu autografów edycyjnych z op. 10, które Chopin zaczął pisać w okresie warszawskim w 1829 r. Rękopisy znajdują się w zbiorach Muzeum Fryderyka Chopin...więcej »
„Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb” to kompleksowy poradnik, który oferuje wiedzę zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych – każdego, ...więcej »