Poradnik językowego savoir-vivre´u.Szczegółowo przedstawia zasady grzeczności językowej obowiązujące w relacjach między różnymi osobami, np. przełożonym i podwładnym, i w ...więcej »
We live in a world that doesn’t just encourage overtalking, but practically demands it. When success is measured by how much attention we can attract, how long we can hold on to the mic, it&r...więcej »
Do you speak to your cat? Do you feel your cat understands you and vice versa?Cat lovers across the globe know cats can speak. In this compelling new book, Susanne Schotz – a prof...więcej »
"W opracowaniu Autorka zaprezentowała problematykę rozwoju konsumpcji żywności w Polsce, a więc ważną i stale aktualną. (…) Praca może mieć duże walory informacyjne (przeglądowe, statys...więcej »
„Historia olskiego smaku” opowiada o tysiącu lat polskiej kuchni, o jej dziejach od początku naszej państwowości aż po czasy PRL-u! Przedstawia nie tylko zmieniające się przez wieki men...więcej »
Kuchnia śląska? To nie tylko żur, krupniok, czy rolada z ziemniaczanymi kluskami i modrą kapustą. Śląskie niebo było kiedyś potrawą równie popularną, jak rolada. Kto dziś wie, co to za danie? Śl...więcej »
Kto był ojcem polskiego sportu?Czy najpopularniejsza lekkoatletka II RP była mężczyzną?Jak pływak został agentem?Dlaczego wybitnego piłkarza skazano na zapomnienie?Jak zdjęc...więcej »
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: ...więcej »
Umiejętność pisania i redagowania tekstów jest niezwykle przy¬datna. Niektórzy z nas tę umiejętność wykorzystują w praktyce cz꬜ciej, czasem zawodowo, jak np. dziennikarze, redaktorzy, korektor...więcej »
Marka osobista to nagroda za to, jaki jesteś i co osiągnąłeś, a PROFIL PUBLICZNY to narzędzie do zakomunikowania tego kluczowym partnerom. Marki osobiste – stają się współcześnie niema...więcej »
Każdy zna więcej mitów, niż mu się wydaje, ale każdy ma też zawsze do dyspozycji naukę, która podpowiada właściwą drogę.Czy na podstawie kształtu brzucha ciężarnej kobiety można...więcej »
Czy współcześni menedżerowie potrafią stworzyć przyjazne środowiska pracy dla siebie i zespołów? Czy praca w przestrzeni open-space faktycznie sprzyja integracji i kooperacji? Czy p...więcej »
„Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji” to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na tradycyjn...więcej »
Prowadzenie firmy rodzinnej jest nie tylko wielką sztuką, ale też wielką szansą. Przedsiębiorstwa rodzinne mają ogromny wkład w tworzenie nowych miejsc pracy, w kształcenie zawodowe, wpływają na ek...więcej »
„Książka odwołuje się do najnowszych idei psychologii, socjologii, biznesu, designu i innych istotnych obszarów. Jest niezbędną lekturą dla wszystkich, którzy pracują w sieci&rd...więcej »
Publikacja jest oryginalnym opracowaniem wypełniającym lukę na polskim rynku wydawniczym. Nie ma zwartej publikacji, ani w obszarze ekonomiki transportu morskiego ani ekonomiki turystyki, tak wycze...więcej »
W codziennym życiu wyuczone, niemal automatyczne czynności i działania towarzyszą nam na każdym kroku: od kontaktów z ludźmi, przez sport, pracę, zakupy, aż po nawyki związane z jedzeniem i ...więcej »
Opanowanie wielu współczesnych idei programistycznych może stanowić ogromne wyzwanie dla początkującego programisty Java. Czy lepiej nauczyć się praktyk programowania obiektowego, takich jak...więcej »
Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni – jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki Sushi i cała reszta po dziesięciu latach zapragnął wrócić do Ja...więcej »
Książka powstała na podstawie cyklicznej audycji radiowej SŁOWO O SŁOWIE, prowadzonej przez profesora Bralczyka w wielu rozgłośniach regionalnych. To wybór 240 pytań i odpowiedzi, któ...więcej »