From two of the world’s leading experts on watch collecting, this supremely elegant and informative selection of one hundred watches traces the timepiece’s evolution as it highlig...
This sumptuous blend of recipes with cultural history is a dinner invitation you won’t want to pass up.Chances are you weren’t invited to the wedding of Grace Kelly an...
Sourdough bread, delicious, tangy, satisfying, is one of life's real pleasures, but like all good things, it takes time. In this journey through the world of sourdough bread baking, Martina Goernem...
Nuts aren’t just a healthy snack – they can be the star of delicious, elegant meals every season of the year. Now, blending the latest nutritional research with dozens of beautifu...
The perfect pop culture pairing, this collection of drinks inspired by iconic television characters blends old and new, spicy and sweet, strong and mellow. Cheers to TV connects sixty cocktails to ...
The author of "Free the Tipple" is back with another collection of delectable cocktails—this time a literary mix inspired by the world’s most iconic women writers....
From sweet to savory, basic breads to fancy pastry, this elegant and thoroughly modern cookbook distills centuries of European tradition and heritage into mouthwatering recipes that home bakers can...
Alcohol meets alchemy in this fun and darkly fascinating collection of cocktail recipes to suit your every mood and whim.Astrology, tarot, palmistry, and other spiritual arts are ...
Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książ...
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny p...
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody ubo...
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i d...
Poprzednie cztery wydania Poradnika montera elektryka cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród elektryków z praktyką, a także wśród przygotowujących się do zawod...
W książce przedstawiono wiedzę o:- zjawiskach fizycznych zachodzących w elementach obwodów energetycznych,- oddziaływaniach przekształtników na źródła zasilania,
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standard&o...
W poradniku przedstawiono wiadomości niezbędne do prawidłowego zaplanowania i przeprowadzenia procesu wytwarzania narzędzi skrawających, a także do ich optymalnej eksploatacji.Poradnik ...
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...
Słownik zawiera zbiór starannie wyselekcjonowanych haseł, obejmując terminy oraz zwroty związane z przygotowaniem posiłków i działaniem lokali gastronomicznych. Słownik jest dwukierun...
Słownik zawiera zbiór starannie wyselekcjonowanych haseł, obejmując terminy oraz zwroty związane z przygotowaniem posiłków i działaniem lokali gastronomicznych. Słownik jest dwukierun...