Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...więcej »
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standard&o...więcej »
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny p...więcej »
W książce przedstawiono wiedzę o:- zjawiskach fizycznych zachodzących w elementach obwodów energetycznych,- oddziaływaniach przekształtników na źródła zasilania,więcej »
Poprzednie cztery wydania Poradnika montera elektryka cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród elektryków z praktyką, a także wśród przygotowujących się do zawod...więcej »
W poradniku przedstawiono wiadomości niezbędne do prawidłowego zaplanowania i przeprowadzenia procesu wytwarzania narzędzi skrawających, a także do ich optymalnej eksploatacji.Poradnik ...więcej »
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody ubo...więcej »
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i d...więcej »
Nie ważne co robisz, bądź najlepszy. To mantra powtarzana przez Larssena w tej niesamowitej książce. Autor daje Ci przydatne narzędzia, żebyś stał się lepszą wersją siebie samego. Larssen pomaga Ci...więcej »
Czy zadajesz sobie czasem pytania:- co to jest depresja, schizofrenia, ADHD czy zaburzenia osobowości?- jakich myśli i emocji doświadczają osoby chorujące psychicznie?- jak odr&oa...więcej »
Szczęście jest czymś w rodzaju biochemii i neurofizjologii, czymś, co wydaje się magiczne. Magicznie dobre. Pozytywnym, często głębokim i wszechogarniającym uczuciem, którego większość z nas szuka,...więcej »
- aktywność powierzchniowa- tworzenie i stabilizacja emulsji- mikroemulsje- formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów- mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności- regulacje p...więcej »
„Gastrobanda” to nie jest książka dla początkujących adeptów i restauracyjnych padawanów z ambicjami zdobywania gwiazdek Michelin. To również, a może przede wszystk...więcej »
Autor bestsellerowej Potęgi irracjonalności łączy poczucie humoru z ekonomią behawioralną, aby zagłębić się w prawdziwie nielogiczny świat finansów osobistych i pomóc czytelnikom w zrozumieniu, dla...więcej »
Daj z siebie wszystko przez jeden tydzień i odmień swoje życie na zawsze!Mijają dni. Tygodnie. Lata. Jeśli mamy szczęście, dane nam będzie przeżyć bardzo wiele tygodni. A ile tygodni ze swoje...więcej »
Wszyscy, którzy zgłaszają się po pomoc po zerwaniu z kontrolującym partnerem, mają do opowiedzenia unikalną historię, a jednak wszystkie te historie mają niemal identyczny przebieg. Najpierw jesteś...więcej »
Motywacja bez mitów, bez tanich sztuczek, bez kokieterii i zwodzenia myśli na manowce – tak można by rozwinąć tytuł tej książki, napisanej z szacunkiem dla tych, którzy po nią sięgną. Autor zajmowa...więcej »
Co nadaje życiu smak? Co sprawia, że bywa ono wyjątkowo emocjonujące? Jakie namiętności targają człowiekiem i decydują o jego wyborach, działaniu i myśleniu? Jakim namiętnościom nie potrafimy się o...więcej »
Niewielka suma szczęścia to książka o nas. O naszych radościach i smutkach, o sukcesach, porażkach i troskach. O naszych związkach z innymi ludźmi, ale też o związku, jaki łączy nas z kimś dla nas ...więcej »