'An extraordinary gem' - ABBY RAWLINSON'Beautiful and nurturing' - ANNA WILLIAMSONAre you searching for inner calm or hoping to deepen your self-love? Are you looking to understan...więcej »
As an old Korean saying goes...‘You learn to use gums in place of teeth.’Rhee Kun Hoo was in his seventies and retired from a prestigious career in psychiatry wh...więcej »
Gry świata... to najobszerniejszy zbiór gier z różnych epok i regionów świata, wybranych przez znawców i miłośników gier, ojca i syna, Lecha i Wojciecha Pijanowsk...więcej »
Discover the keys to a life of success, fulfilment, wholeness and plentyWe live in a time of fear and insecurity, wrapped up in a mindset of lack, scarcity and limitation. Too often we ...więcej »
‘A sober, sensible voice in an often insane out-of-balance New Age World. An engrossing and thoughtful read.’ - NICK BREEZE WOOD, Shamanologist and editor of Sacred Hoop Magazine<...więcej »
Poradnik językowego savoir-vivre´u.Szczegółowo przedstawia zasady grzeczności językowej obowiązujące w relacjach między różnymi osobami, np. przełożonym i podwładnym, i w ...więcej »
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne to trzeci tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka...więcej »
Niniejsza książka jest praktycznym poradnikiem dotyczącym wybranych metod optymalizacji procesów i operacji wytwarzania. W podręczniku wyodrębniono cztery grupy zagadnień: • wyznaczan...więcej »
How to Relax is part of a new series of books from Zen Master, Thich Nhat Hanh, exploring the essential foundations of mindful meditation and practise. This book guides us in achieving ...więcej »
How to Sit is part of a charming series of books from Zen Master, Thich Nhat Hanh, exploring the essential foundations of mindful meditation and practise. How to Sit provides explicit...więcej »
How to Eat is part of a charming series of books from Zen Master, Thich Nhat Hanh, exploring the essential foundations of mindful meditation and practise.How to Eat explains what it mea...więcej »
The monk who taught the world mindfulness' TimeOne breath, one step is all we need to feel at home and comfortable in the here and nowIn this enlightening series, world-reno...więcej »
Żywienie człowieka. Tom 1-3 to kolejne wydanie wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pojedyncze tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Po...więcej »
Zielniki są dokumentacją związków świata człowieka ze światem roślin. Dzięki nim można prowadzić analizy dotyczące m.in. bioróżnorodności, migracji gatunków, zmian klimatycznych, skażenia...więcej »
Książka zabiera czytelników w podróż po międzywojennej Polsce, w której ważnym zmianom politycznym i gospodarczym towarzyszyły przeobrażenia w formach życia towarzyskiego i kul...więcej »
"W opracowaniu Autorka zaprezentowała problematykę rozwoju konsumpcji żywności w Polsce, a więc ważną i stale aktualną. (…) Praca może mieć duże walory informacyjne (przeglądowe, statys...więcej »
„Historia olskiego smaku” opowiada o tysiącu lat polskiej kuchni, o jej dziejach od początku naszej państwowości aż po czasy PRL-u! Przedstawia nie tylko zmieniające się przez wieki men...więcej »
Poradnik inżyniera Spawalnictwo - zaplanowano na miarę współczesnego spawalnictwa, różnorodnego, nowoczesnego, stosowanego praktycznie w każdej dziedzinie gospodarki i życia.więcej »
Kuchnia śląska? To nie tylko żur, krupniok, czy rolada z ziemniaczanymi kluskami i modrą kapustą. Śląskie niebo było kiedyś potrawą równie popularną, jak rolada. Kto dziś wie, co to za danie? Śl...więcej »