Master the art of classic French cuisine with this stunning cookbook filled with 100 recipes, infographics, dozens of step-by-step color photographs, and a handy illustrated glossary.In...więcej »
We live in a world that doesn’t just encourage overtalking, but practically demands it. When success is measured by how much attention we can attract, how long we can hold on to the mic, it&r...więcej »
Do you speak to your cat? Do you feel your cat understands you and vice versa?Cat lovers across the globe know cats can speak. In this compelling new book, Susanne Schotz – a prof...więcej »
Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książ...więcej »
THE MULTIMILLION COPY BESTSELLERTHE ULTIMATE GUIDE TO SURVIVING ANYWHEREThe Collins Gem SAS Survival Guide is the pocket companion for adventurers everywhere. From making ca...więcej »
Never be at a loss for words again!Perfect your people skills with his fun, witty and informative guide, containing 92 little tricks to create big success in personal and business relat...więcej »
The legendary relationships guide that mothers recommend to their daughters, friends give as gifts and brothers steal from their sisters, MEN ARE FROM MARS AND WOMEN ARE FROM VENUS is inarguably th...więcej »
Legendary leadership and elite performance expert Robin Sharma introduced The 5am Club concept over twenty years ago, based on a revolutionary morning routine that has helped his clients maximize t...więcej »
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny p...więcej »
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody ubo...więcej »
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i d...więcej »
Poprzednie cztery wydania Poradnika montera elektryka cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród elektryków z praktyką, a także wśród przygotowujących się do zawod...więcej »
W książce przedstawiono wiedzę o:- zjawiskach fizycznych zachodzących w elementach obwodów energetycznych,- oddziaływaniach przekształtników na źródła zasilania,więcej »
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standard&o...więcej »
W poradniku przedstawiono wiadomości niezbędne do prawidłowego zaplanowania i przeprowadzenia procesu wytwarzania narzędzi skrawających, a także do ich optymalnej eksploatacji.Poradnik ...więcej »
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...więcej »
- aktywność powierzchniowa- tworzenie i stabilizacja emulsji- mikroemulsje- formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów- mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności- regulacje p...więcej »