Award-winning manga artist Sonia Leong, with the help of other acclaimed manga creators and educators, gives you all the tips, tricks and tools you will need to get your ideas onto the page.<...więcej »
Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książ...więcej »
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny p...więcej »
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody ubo...więcej »
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i d...więcej »
Poprzednie cztery wydania Poradnika montera elektryka cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród elektryków z praktyką, a także wśród przygotowujących się do zawod...więcej »
W książce przedstawiono wiedzę o:- zjawiskach fizycznych zachodzących w elementach obwodów energetycznych,- oddziaływaniach przekształtników na źródła zasilania,więcej »
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standard&o...więcej »
W poradniku przedstawiono wiadomości niezbędne do prawidłowego zaplanowania i przeprowadzenia procesu wytwarzania narzędzi skrawających, a także do ich optymalnej eksploatacji.Poradnik ...więcej »
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...więcej »
- aktywność powierzchniowa- tworzenie i stabilizacja emulsji- mikroemulsje- formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów- mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności- regulacje p...więcej »