Bogato ilustrowany podręcznik zawierający ogólne zagadnienia organizacyjne z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy oraz przepisów i zasad bhp, jak również wiadomości praktyczn...więcej »
W podręczniku omówiono zasady ochrony przeciwpożarowej w branży mechanicznej oraz kwestie odnoszące się do ergonomii pracy. Scharakteryzowano również źródła i czynniki szkodliw...więcej »
W podręczniku omówiono zasady ochrony przeciwpożarowej w branży samochodowej oraz kwestie odnoszące się do ergonomii pracy. Scharakteryzowano również źródła i czynniki szkodliw...więcej »
Publikacja Fizyka 1. Podręcznik została przygotowana dla uczniów klasy 1 szkoły branżowej I stopnia. Tom pierwszy zawiera treści pozwalające zrealizować wymagania przewidziane w podstawie pr...więcej »
Geografia 1. Zeszyt ćwiczeń składa się z 25 kart zgrupowanych w 7 działów: Źródła informacji geograficznej Metody pozyskiwania informacji geograficzn...więcej »
Podręcznik zgodny z najnowszymi zmianami w podstawie programowej z 2022 rokuW 2022 roku w podstawie programowej historii dla szkoły branżowej wprowadzono zmiany – to efekt pojawie...więcej »
Historia 1. Zeszyt ćwiczeń składa się z 24 kart zgrupowanych w 5 działów: Starożytność Najstarsze ośrodki cywilizacyjne starożytności Dziedzict...więcej »
Informatyka. Podręcznik – podręcznik dla uczniów szkoły branżowej I dla stopnia absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowejPublikacja Informatyka. Podręcznik została...więcej »
Obejmuje 60 tematów zgrupowanych w siedmiu rozdziałach.Jednostki zawierają stałe elementy: teksty biblijne i katechizmowe, Pomyśl, Zapamiętaj, Posłuchaj świętych, Pomódl się ora...więcej »
Zeszyt ćwiczeń jest przeznaczony dla uczniów szkoły branżowej 1 stopnia - absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej. Jest zintegrowany z podręcznikiem przedmiotowym, a jego treści o...więcej »
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i system&oa...więcej »
Publikacja opracowana zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik logistyk do kształcenia w zakresie kwalifikacji SPL.01 (Obsługa magazynów) to kompendium wiedzy na temat organizacji go...więcej »
Zakres: druga część kwalifikacji T.9 (Obsługiwanie gości)Podręcznik do nauki: wiedzy i umiejętności wchodzących w zakres obowiązków kelnera, ...więcej »
Podręcznik do nauki zawodu technik eksploatacji portów i terminali zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.34 (Organizacja i prowadzenie prac związanych z przeładunkiem oraz magazynowaniem ...więcej »
Prezentowany podręcznik to nieoceniona pomoc w przygotowaniu ucznia do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe. Sposób w jaki został napisany pozwoli na szybkie przyswojenie wiadomoś...więcej »
W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące produkcji wyrobów cukierniczych. Wskazano najczęściej występujące wady gotowych produktów i pół...więcej »