Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrazasz zgode na uzycie tych ciasteczek. Wiecej informacji, w tym o mozliwosci zmiany ustawien cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatnosci.
MENU

4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni(Książka)

Totalny poradnik jak żyć i osiągać nieprzeciętne wyniki w dowolnej dziedzinie

0.00  [ 0 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Cena detaliczna: 59,90 zł
53,91
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 5,99 zł
Stan magazynowy: Średnia ilość
Zarezerwuj i odbierz w księgarni stacjonarnej PWN
Dodaj do schowka
Wysyłka: 48h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 48 godzin w dni robocze.

Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika. 
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek,
z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
- Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
- Od 250 zł dostawa GRATIS!
- Dla zamówień o wartości powyżej 500 zł wyłącznie płatność elektroniczna.
- Zamówienia z minimum jedną książką Wydawnictwa Naukowego PWN, PZWL lub WNT wysyłamy taniej.

Płatność elektroniczna (PayU, Masterpass)
dla zamówień
PWN/PZWL/WNT
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty
7,75 zł
6,75 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie
7,75 zł
6,75 zł
Kurier pocztowy
11,75 zł
10,75 zł
Paczkomaty InPost
11,75 zł
10,75 zł
Kurier
12,75 zł
11,75 zł

Płatność za pobraniem
dla zamówień
PWN/PZWL/WNT
Poczta Polska - odbiór w punkcie
10,75 zł
9,75 zł
Kurier pocztowy
14,75 zł
13,75 zł
Kurier
15,75 zł
14,75 zł

4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni

Jak by to było, gdybyś mógł osiągnąć światowy poziom w dowolnej dziedzinie w ciągu 6 miesięcy lub nawet w krótszym czasie?

4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni to coś więcej niż książka kucharska. To podręcznik po świecie szybkiego uczenia się. Przywołując wskazówki i sztuczki zaczerpnięte od szachowych mistrzów, znanych szefów kuchni, profesjonalnych sportowców, sommelierów, supermodelek i wielu innych osób, Tim Ferriss stworzył „książkę kucharską dla ludzi, którzy nie kupują książek kucharskich”, która jest przewodnikiem zarówno po sztuce gotowania, jak i po życiu. Gotowanie jest tu tylko przyczynkiem do zgłębiania istoty procesu uczenia się na poziomie meta, czyli mechanizmu, dzięki któremu da się opanować każdą umiejętność w możliwie najkrótszym czasie. I nieważne, czy chodzi o lepienie pierogów, naukę pływania, czy rzuty za trzy w koszykówce.

Czytając 4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni, przede wszystkim nauczysz się, jak:

  • przyswoić sobie wiedzę z 6-miesięcznego kursu gotowania w ciągu 48 godzin,
  • ugotować niesamowitego okonia morskiego w umywalce w ciągu 20 minut,
  • przyrządzić rewelacyjną ucztę clambake w kuble na śmieci.

Te same zasady pozwolą ci również:

  • nauczyć się płynnie mówić po hiszpańsku w ciągu 8 tygodni,
  • zdobyć rekord świata w tango w ciągu 5 miesięcy,
  • zrzucić od 10 do nawet 70 kilogramów dzięki diecie Slow-Carb®.

A to dopiero początek…

SZEŚĆ POWODÓW, DLA KTÓRYCH WARTO PRZECZYTAĆ TĘ KSIĄŻKĘ,

NAWET JEŚLI NIENAWIDZI SIĘ GOTOWANIA (TAK JAK TIM FERRISS KIEDYŚ)

#1

DOWIESZ SIĘ, JAK W REKORDOWYM TEMPIE OSIĄGNĄĆ WYSOKI POZIOM UMIEJĘTNOŚCI W DOWOLNEJ DZIEDZINIE.

Można w ciągu pół roku do roku, a nawet w ciągu 6–12 tygodni osiągnąć poziom światowy i znaleźć się w gronie 5 procent najlepszych na świecie specjalistów właściwie w dowolnej dziedzinie. Właśnie o to tak naprawdę chodzi w tej książce – o umiejętność uczenia się. Środkiem do tego celu jest gotowanie.

#2

ODTĄD BĘDZIESZ JEŚĆ (I ŻYĆ) W WYSOKIEJ ROZDZIELCZOŚCI.

Jedzenie było dla mnie tylko dobre albo złe, ciepłe albo zimne, pikantne albo łagodne. Teraz potra?ę wychwycić przeróżne subtelności. To tak, jak gdybym zamienił siedmiocalowy czarno-biały odbiornik na telewizor HD - pisze Ferriss.

#3

OSIĄGNIESZ FORMĘ, JAKIEJ W ŻYCIU NIE MIAŁEŚ.

Jeśli zdecydujesz się postępować zgodnie z zaleceniami przedstawionymi w tej książce, nie będziesz musiał myśleć o przestrzeganiu diety, ponieważ została ona tu uwzględniona.

#4

WCALE NIE TRZEBA DUŻO, ŻEBY ZROBIĆ WRAŻENIE.

W ciągu pierwszych 24 godzin pokonasz drogę od przypalonej jajecznicy do osso buco, jednego z najdroższych dań w menu restauracji całego świata.

#5

GOTOWANIE ZWIĘKSZA TWOJE SZANSE NA UDANY ZWIĄZEK.

Jeżeli szukasz sposobu na poprawę jakości swojego życia seksualnego albo chcesz znaleźć i zatrzymać przy sobie tę jedyną właściwą osobę, gotowanie będzie twoim dodatkowym i bardzo istotnym atutem.

#6

TO PO PROSTU DOBRA ZABAWA!

To nie jest podręcznik. Polecam traktować 4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni raczej jako książkę przygodową – przy czym rodzaj przygody wybierasz sam.

Niniejsza książka jest zmienioną i zaktualizowaną wersją książki 4-godzinny mistrz kuchni (wyd. Laurum, Warszawa 2013).

***

To lektura dla wszystkich. Przepisy grają tu drugoplanową rolę (choć jest ich tu mnóstwo). Nie sposób w krótkiej recenzji zawrzeć wszystkiego, co chciałabym na jej temat przekazać. Książka ma ponad 600 stron pełnych interesującej treści, ciekawych zdjęć, rysunków, wykresów, tabelek, anegdot, przepisów i bohaterów, których autor spotkał podczas jej pisania.

Można ją czytać jak powieść przygodową, korzystać z niej jak z książki kucharskiej (część przepisów jest pokazana na zdjęciach krok po kroku, nawet te z kuchni molekularnej, a przy każdym z nich jest nazwisko osoby, która zainspirowała autora do przygotowania danej potrawy), nauczyć się chemii, dowiedzieć, jak przetrwać podczas czekania na pomoc po trzęsieniu

ziemi (!), zaparzyć najlepszą na świecie kawę (będąc leniwym), jak opanować klasyki z kuchni światowej (omlet francuski, pieczony kurczak, zupa z zielonego groszku). Ta książka jest po prostu fantastyczna!

- Eliza Mórawska-Kmita, blog whiteplate.com

Czy możliwe jest szybkie przejście od kuchennego zera do bohatera? Od jajecznicy do kuchni molekularnej? Timothy Ferriss uczy nas, czego można się nauczyć, gotując, i jak szybko osiągnąć wysoki poziom umiejętności. Wystarczy wiedzieć, czego się uczyć, a powodzenie gwarantuje wybór dobrego przepisu. Jeśli przepis jest dobry, to nie może nam się nie udać.

Przede wszystkim to jednak książka o tym, czego można się nauczyć przez gotowanie, i o rozwoju osobistym, rozumianym jako uczenie się i dogłębne poznawanie nowej dziedziny, która otwiera nam oczy na nieznany nam wcześniej świat. To jedna z najlepszych książek kulinarnych, jaką mam w mojej kolekcji.

- Kamila Tokarska, blog UgotowanePozamiatane.pl

  • Język wydania: polski
  • EAN: 9788380875609
  • Liczba stron: 656
  • Wymiary: 18.7x23.5cm
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Polska kuchnia

W ulicznej sondzie, przeprowadzonej w jednym z polskich miast, zapytani o typowe polskie dania młodzi ludzie najczęściej wymieniali pizzę, frytki, kebab i spaghetti. Najwyraźniej w pogoni za kulinarnymi modami zapomnieliśmy o naszej wiel...

Bajki arabskie nie tylko dla dorosłych

Dwadzieścia opowieści o zwierzętach, które, jak na bohaterów bajek przystało, zachowują się jak ludzie. Autor zastosował tu konwencję baśni, mającą wielowiekową tradycję w piśmiennictwie arabskim.Bajki Kaasa szydzą z wielkich tego ś...
39,90 zł

Mistrz

Czternaście tekstów składających się na niniejszą książkę prezentuje w sposób niezwykle zajmujący i wieloaspektowy dzieło Przybylskiego, niektórzy autorzy koncentrują się na jednej pozycji (czasem jej fragmencie), inni dążą do szer...

Godzina zmierzchu

Piękna książka. „New York Times”Objawienie „The Paris Review”Katie Roiphe postanowiła przyjrzeć się ostatnim tygodniom, dniom i godzinom wielkich umysłów. „Wybrałam tych, którzy w sytuacji mierzen...

Zostawiłeś mi tylko przeszłość

Griffin cierpi na zaburzenia obsesyjno-kompulsywne. Uwielbia Harry'ego Pottera i liczby parzyste. Theo jest fanem Gwiezdnych wojen i wierzy w światy równoległe. W którymś z nich na pewno wciąż żyje. W którymś z nich obaj nadal są s...

Zasady bezpieczeństwa nie tylko dla przedszkolaków

W tej bardzo mądrej, a przy tym zabawnej książeczce Cecylka Knedelek opowiada gąsce Walerce oraz wszystkim przyszłym i obecnym przedszkolakom, jak zachowywać się zgodnie z zasadami bezpieczeństwa. Pełne świetnego humoru historyjki poprzedzają zbi...
34,99 zł

Tylko seks

Błażej jest zwyczajnym studentem, który ledwo wiąże koniec z końcem. Gdy kumpel wprowadza go w szczegóły jego dostatniego życia, dla Błażeja kończy się pewien etap życia.Lilianna to rozkapryszona i znudzona żona biznesmena. Je...

Językoznawcze wędrówki nie tylko po Poznaniu Tom 1

Przedstawiony Czytelnikowi pierwszy tom serii „Klasycy Nauki Poznańskiej" jest przedrukiem pięciu artykułów Moniki Gruchmanowej, które ukazywały się od lat sześćdziesiątych do dziewięćdziesiątych XX wieku. Z takiej rozpiętości ...
39,90 zł

Tylko szeptem

Dla Edyty najważniejsze są książki, które tworzy, oraz jej dorosłe dzieci. Skrycie marzy jednak o wielkim uczuciu. Dla młodszego od niej Jacka liczą się przede wszystkim niezależność i wolność, które zapewniają mu rybacki kuter i słone wo...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!