Amarantus smacznie i zdrowo
AMARANTUS? a co to jest? To częste pytanie, które pojawia się nawet wśród profesjonalnych kucharzy, pomimo że jest to zboże absolutnie wyjątkowe pod względem wartości odżywczych, smaczne i niezwykle uniwersalne w kuchni. Zawiera min.: więcej wapnia niż mleko, więcej magnezu niż czekolada, więcej żelaza niż szpinak, a bezglutenowego białka tyle co mięso z kurczaka. Dla miłośników kuchni i sztuki kulinarnej ważna jest także mnogość jego zastosowań. Dysponując amarantusem w postaci nasion, mąki czy nasion ekspandowanych (wytwarzanych tak jak popcorn) można przygotować dania na każdą porę dnia. Łatwo i szybko przyrządzimy pełnowartościowe śniadanie, pożywną i niezbyt pracochłonną zupę, czy wykwintną kolację z piekarnika. Wystarczy zapoznać się z naszą książką, nabyć dostępne w sklepach ekologicznych czy delikatesowych składniki i puścić wodze fantazji kulinarnej, by do naszych 150 przepisów dodać 150 własnych, bezglutenowych przepisów na dania z amarantusa.
-
Kategorie:
-
Książki »
-
Poradniki »
-
Kuchnia
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788393468324
-
EAN:
9788393468324
-
Liczba stron:
144
-
Wymiary:
16.0x23.0cm
-
Waga:
0.22kg