Dieta bez mleka i glutenu wyd.2
Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).W książce znajdziesz między innymi informacje: Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu. Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia. Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko. Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie. A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i glutenu.Mgr Barbara Kuligowska-Dudek - absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, doradca żywieniowy, ekspert leczenia dietą. Autorka książek oraz artykułów prasowych. Uważa, że profilaktyka oparta na odpowiedniej diecie oraz sposobie życia jest podstawą zapobiegania wielu chorobom i utrzymania zdrowia.
-
ISBN:
9788378565536
-
EAN:
9788378565536
-
Liczba stron:
248
-
Wymiary:
14.5x20.5cm
-
Waga:
0.31kg