Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrazasz zgode na uzycie tych ciasteczek. Wiecej informacji, w tym o mozliwosci zmiany ustawien cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatnosci.
MENU
Black Week

Mamo daj mi przepis Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni(Książka)

0.00  [ 0 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Cena detaliczna: 26,00 zł
16,60
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 9,40 zł
Stan magazynowy: Duża ilość
Zarezerwuj i odbierz w księgarni stacjonarnej PWN
Dodaj do schowka
Wysyłka: 24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.

Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika. 
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek,
z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
- Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
- Od 250 zł dostawa GRATIS!
- Dla zamówień o wartości powyżej 500 zł wyłącznie płatność elektroniczna.
- Zamówienia z minimum jedną książką Wydawnictwa Naukowego PWN, PZWL lub WNT wysyłamy taniej (nie dotyczy pakietów).

Płatność elektroniczna
dla zamówień
PWN/PZWL/WNT
- ORLEN Paczka
8,50 zł
7,50 zł
- Odbiór w Punktach Poczta, Żabka, Orlen, Ruch
8,50 zł
7,50 zł
Kurier pocztowy
12,50 zł
11,50 zł
- InPost Paczkomaty 24/7
12,50 zł
11,50 zł
- Kurier
13,50 zł
12,50 zł

Płatność za pobraniem
dla zamówień
PWN/PZWL/WNT
- Odbiór w Punktach Poczta, Żabka, Orlen, Ruch
11,50 zł
10,50 zł
- Kurier pocztowy
15,50 zł
14,50 zł
- Kurier
16,50 zł
15,50 zł

Mamo daj mi przepis Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni

To już piąta z serii książek kulinarnych „Mamo, daj mi przepis”. Wcześniej wydane zostały: „Ciasta i ciasteczka”, „Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki”, „Dania mięsne i rybne” oraz „Przekąski i desery na małe przyjęcia”. Wymienione tomy cieszą się dużym zainteresowaniem czytelników. Teraz przygotowaliśmy „Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni”. Publikacja zgodnie z tytułem została podzielona na dwie główne części. W pierwszej zawarte zostały przepisy na przetwory słodkie i słone. Wśród słodkich znaleźć można wszelkiego rodzaju: kompoty, soki, nektary, marmolady, dżemy, konfitury i galaretki, a także owoce suszone oraz wina owocowe. W części z przepisami na przetwory wytrawne znalazły się: warzywa pasteryzowane, przeciery, różnego typu marynaty i kiszonki, a także warzywa suszone i smaczne soki. W rozdziale dotyczącym ziół i przypraw opisane zostały chętnie używane w kuchni rośliny, na przykład: bazylia, cynamon, czarnuszka, cząber, czosnek, gorczyca, imbir, kminek, majeranek, melisa, szałwia czy tymianek. Oprócz całej gamy przepisów na potrawy z proponowanymi ziołami, zamieszczone tu również zostały receptury na przetwory witaminowe. Przepisy podobnie jak w pozostałych książkach z serii „Mamo, daj mi przepis” są sprawdzone i łatwe do wykonania. Szczegółowo opisane tajniki przygotowania różnorakich weków dają pewność, że po ich otwarciu domownicy będą mogli cieszyć się wyśmienitym smakiem. Całość opatrzona została pięknymi fotografiami przygotowanych dań. Tradycyjnie w drugiej części nie zabrakło też miejsca na notes na własne przepisy, dzięki czemu wszystkie znajdą się w jednym miejscu.

  • Język wydania: polski
  • EAN: 9788381445641
  • Liczba stron: 264
  • Wymiary: 17.0x28.0cm
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa do 3 dni robocze
    • InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier - dostawa do 2 dni roboczych
    • Poczta Polska (kurier pocztowy oraz odbiór osobisty w Punktach Poczta, Żabka, Orlen, Ruch) - dostawa do 2 dni roboczych
    • ORLEN Paczka - dostawa do 2 dni roboczych
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Przeczytaj fragment

Dylematy mieszkańców, ich rodzin oraz pracowników domów pomocy społecznej

Niniejsza książka ukazuje życie i funkcjonowanie osób zamieszkujących domy pomocy społecznej (DPS). Przedstawia codzienność seniorów, zajęcia jakie wypełniają ich czas, kontakty z innymi mieszkańcami, ze społecznością lokalną, z rodzinami...

Etyka solidarności oraz Homo sovieticus

Etyka solidarności to w polskiej literaturze filozoficznej tekst absolutnie wyjątkowy. Towarzyszyła wydarzeniom politycznym lat 1980 – 1981 - przede wszystkim formowaniu się ruchu „Solidarności" - i stanowiła próbę etycznej inte...

Współczesna kuchnia podlaska

„Współczesna kuchnia podlaska” przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co od święta. Jak wygląda współczesna gastronomia, jakie są jej nowe trendy, a co p...

Mięso i przetwory drobiowe

Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięs...

Kuchnia polska dla początkujących

Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną.Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością.Przydatne informacje, praktyc...

Barwa Legionów Polskich 1797-1807 oraz Księstwa Warszawskiego 1807-1814

Album Jana Czopa ,,Barwa Legionów Polskich 1797-1807 oraz Księstwa Warszawskiego 1807-1814" (574 sylwetek żołnierzy) jest drugą częścią z cyklu trzech albumów przedstawiających żołnierza polskiego w okresie stu trzydziestu lat, od po...

W kuchni jak na wojnie

Kto gotował obiady czwartkowe?Skąd się wzięła zupa rumfordzka i co ją łączy z tytułem szlacheckim?Jak na kuchnię wpłynęła rewolucja francuska?Wielcy kucharze, wykwintne potrawy i wystawne stoły, zwykłe kuchty, publiczne jadłodajnie i ...

Eseje z „The Guardian” oraz kazania

Przekład – Adam Grzeliński, Dariusz Kucharski, Monika Kwiecińska-Zdrenka, Marta Łagosz, Marta Szymańska-Lewoszewska, Marta Śliwa Wprowadzenie i redakcja naukowa – Adam Grzeliński, Dariusz Kucharski, Marta Szymańska-Lewoszewska

Kuchnia dla biegaczy Siła z roślin

Dieta biegacza źródłem jego sukcesów!Książka dedykowana osobom biegającym: tym początkującym oraz zaawansowanym, którzy chcą być silniejsi i chcą podnieść swoją wydajność.Autorzy przekonują, że dieta roślinna jest łatwi...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!