Organizacja żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja TG.16 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych Część 2
Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne warunki magazynowania żywności. Pozwala poznać metody zarządzania zakładem gastronomicznym – sposoby naliczania marży, promowania usług gastronomicznych czy sporządzania kalkulacji usług świadczonych przez zakład. Prócz tego w publikacji poruszono zagadnienia związane z obsługą gości i przygotowaniem miejsc świadczenia usług.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zamieszczono w nim także wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.
-
Kategorie:
-
Podręczniki szkolne »
-
Szkoła branżowa I stopnia
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788302181948
-
EAN:
9788302181948
-
Liczba stron:
358
-
Wymiary:
17.0x25.4cm
-
Waga:
0.54kg
-
Klasyfikacja edukacyjna:
- Liceum i Technikum »
- Liceum Ogólnokształcące 1-4 »
- Przedmioty zawodowe »
- podręcznik