Soczewica. Ponad 100 autorskich przepisów sprawdzonych w mojej kuchni
Soczewica.
Jest znakomitym źródłem białka,
ma dużo zdrowego błonnika,
jest lekkostrawna i niskokaloryczna,
zawiera witaminy
i jest bogata w pierwiastki, szczególnie magnez i żelazo.
Wspomaga odchudzanie, poprawia samopoczucie,
wzmacnia odporność, dodaje siły,
a poza tym jest prostu pyszna!
W tej książce znajdziesz przepisy na biblijny chleb z soczewicą, podlaskie soczewiaki, marokańską zupę harira, typowe nepalskie danie dhal, a także wiele moich własnych ulubionych przepisów. Gulasze, dania jednogarnkowe, sałaty i aromatyczne curry.
Ponad sto nowych potraw wypróbowanych w mojej kuchni.
Smacznego!
-
Kategorie:
-
Książki »
-
Poradniki »
-
Kuchnia
-
Język wydania:
polski
-
EAN:
9788381175159
-
Liczba stron:
400
-
Wymiary:
16.5x24cm
-
Data premiery:
18.04.2018
Beata Pawlikowska
ur. 1965
Beata Pawlikowska to podróżniczka, dziennikarka i pisarka. W 1990 roku
rozpoczęła karierę zawodową, współpracowała z wieloma stacjami radiowymi, m.in.
prowadziła audycje muzyczne, nadawała korespondencję z Londynu w 1992, a w
latach 1999-2004 i 2005-2016 prowadziła w Radiu Zet audycję „Świat według
blondynki”, poświęconą podróżom. Od października 2016 prowadzi audycję
„Blondynka w samo południe” w radiu Open.fm. Beata Pawlikowska prowadziła także
programy telewizyjne, m.in. „Podróże z żartem” i „Zagadkowa blondynka”. Swoje podróże opisuje w książkach, które sama
ilustruje rysunkami i fotografiami. Do jej znanych książek należą m.in.
Blondynka
w dżungli, Blondynka śpiewa w Ukajali i Podróżuj, módl się, kochaj.