Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Przygotowywanie i wydawanie dań HGT.02 Technik żywienia i usług gastronomicznych Część 2
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Pozwala zapoznać się z cechami charakterystycznymi kuchni różnych regionów Polski oraz innych krajów. Liczne rysunki i zdjęcia ułatwiają zrozumienie omawianych treści. Publikacja obfituje w ciekawe przepisy.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
-
Kategorie:
-
Podręczniki szkolne »
-
Szkoła branżowa I stopnia
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
9788302183102
-
EAN:
9788302183102
-
Liczba stron:
576
-
Wymiary:
17.0x24.0cm
-
Waga:
0.80kg
-
Klasyfikacja edukacyjna:
- Liceum i Technikum »
- Liceum Ogólnokształcące 1-4 »
- Przedmioty zawodowe »
- podręcznik