Krótkie wykłady Genetyka to kolejne, czwarte już wydanie podręcznika, który umożliwia studentom szybkie odnalezienie i zrozumienie podstawowych informacji i pojęć z dan...więcej »
Krótkie wykłady Biochemia, wydanie czwarte, to publikacja dla studentów poszukujących zwięzłego wprowadzenia do tematu lub podręcznika do nauki do wykorzystania przed egzaminami. Każdy temat zaczyn...więcej »
Krótkie wykłady Biologia molekularna, wydanie czwarte, to publikacja dla studentów poszukujących zwięzłego wprowadzenia do tematu lub podręcznika do nauki do wykorzystania przed egzaminami. Każdy t...więcej »
Kumi uwielbia jeść, lecz martwi się, że zamiłowanie do niezdrowej żywności ma wpływ na jej zdrowie. Zdeterminowana, żeby odkryć sekrety odżywiania się, uzyskuje pomoc swojego bystrego przyjaciela N...więcej »
Seria The Manga Guide łączy formę ciekawych i zabawnych japońskich komiksów z praktyczną wiedzą z zakresu tak popularnych ostatnio dziedzin jak: fizyka, informatyka, czy biochemia. To kompilacja...więcej »
Często pytamy:Czy życiodajny tlen może być także szkodliwy?Czy wiąże się to z powstawaniem wolnych rodników?Czy długość naszego życia zależy od tego, ile wolnych rodnik...więcej »
Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu komercjalizacji technologii i innowacji w odniesieniu do jednego z najprężniej rozwijających się sektorów na świecie, jakim jest biotechnologia me...więcej »
Drugie wydanie podrecznika dla studentów studiów licencjackich i magisterskich BIOCHEMIA różni sie wieloma szczegółami od jego pierwotnej wersji z 2006 roku....więcej »
Epigenetyka dostarcza zainteresowanym studentom, wykładowcom oraz badaczom pewnych podstaw, dzięki którym zrozumieją zasadnicze mechanizmy regulacji epigenetycznej, ich zależność od gen...więcej »
Nowe wydanie niezwykle popularnego i od dawna oczekiwanego podręcznika genetyki molekularnej. W obecnym wydaniu uwzględniono najważniejsze osiągnięcia w obrębie każdego z omawianych działów, wpr...więcej »
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementó...więcej »
Podręcznik zawiera podstawową wiedzę o:- składzie i funkcjach komórek- energetyce i katalizie przemian biochemicznych- koenzymach, witaminach i związkach pokrewnych- ...więcej »
Uniwersalny podręcznik, w którym skoncentrowano się na najważniejszych zagadnieniach i koncepcjach współczesnej biochemii. Obecne wydanie zostało wzbogacone o najnowsze osiągnięcia biochemii i n...więcej »
W książce przedstawiono różne metody biologicznego oczyszczania ścieków, skupiając się na wykorzystywanych tam procesach.Omówiono:ścieki i ich charakterystykę,<...więcej »
Dobrze napisany podręcznik genetyki zwierząt, sygnalizujący jej najnowsze osiągnięcia!Książka prezentuje szeroki zakres wiedzy z dziedziny genetyki zwierząt. Zawiera wiadomości dotyczące ...więcej »
Pierwszy na polskim rynku podręcznik przedstawiający w sposób kompleksowy i wyczerpujący zagadnienia biofizyki molekularnej, przybliżający czytelnikowi zarówno podstawy teoretyczne op...więcej »
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN
Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechno...więcej »
Podręcznik zawiera szereg objaśnień, zasad i metod postępowania w biochemii eksperymentalnej. Zgromadzono wiele przykładów matematycznej interpretacji podstawowych zagadnień z biochemii. Każdy z...więcej »
Jedyny, uniwersalny podręcznik obejmujący podstawy biofizyki, a także metody stosowane w badaniach układów biologicznych.Książka zawiera podstawowy kurs biofizyki oraz omówienie zasad ...więcej »
Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś o...więcej »