Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne...więcej »
Nadwaga i otyłość dotyczą coraz większej liczby osób na całym świecie. Tkanka tłuszczowa wydziela do krwiobiegu szereg substancji, również tych działających niekorzystnie, np. wywołujących przew...więcej »
Smakowita podróż bez biletu
Ta książka zabierze cię w kulinarną podróż bez konieczności pakowania walizek. Znajdziesz w niej przepisy na dania roślinne, które są części...więcej »
NAUCZ SIĘ SMAKOWAĆ ŻYCIE JAK WŁOSI! Ciao Bella Gente! To ja, wasz ulubiony włoski kucharz. Jestem tu po to, żeby nauczyć was gotować i żyć jak Włosi. Bo jeść lubimy przecież tak samo! Przeniosę z z...więcej »
POZNAJ BOGACTWO SMAKÓW KOREI Wiola powraca z nową porcją koreańskich dań! Razem z nią i Sonu odkryjesz smaki różnych zakątków Korei. Zwiedzisz urokliwe miasta i miastecz...więcej »
„Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb” to kompleksowy poradnik, który oferuje wiedzę zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych – każdego, ...więcej »
Czy lubicie potrawy o wyjątkowej prostocie i niezapomnianym smaku? Jeśli tak, to dobrze trafiliście. Trzymacie w ręce książkę autorstwa Barbary Jakimowicz-Klien, która w niezwykle prosty i p...więcej »
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postr...więcej »
Zbiór kilkudziesięciu przekazywanych z pokolenia na pokolenie przepisów kuchni łemkowskiej. Ta pięknie wydana, bogato ilustrowana książka, stanowiąca równocześnie skarbiec trad...więcej »
Włochy to miłość Renaty Pawłowskiej – szerzej znanej jako Kalejdoskop Renaty – i jej dom od ponad 28 lat. Jej pierwsza książka kucharska zawiera smakowitą mieszankę opowieści z Włoch, przygód podró...więcej »
Celebrate Ukraine’s independent spirit in this cookbook sharing the nation’s unique traditions and culture in 100 recipes crafted by Ukraine’s most prominent chef.Now,...więcej »
Jeżeli dotąd nie znaliście Nadii Cateriny Munno czyli Pasty Queen, to znaczy, że nie wiecie nic na temat prawdziwej włoskiej kuchni. W mediach społecznościowych jej kulinarne poczynania śledzi pr...więcej »
Alon Shaya's is no ordinary cookbook. It is a memoir of a culinary sensibility that begins in Israel and wends its way from the U.S.A. (Philadelphia) to Italy (Milan and Bergamo), back to Israel (J...więcej »
Uwaga! Książka z amerykańskimi jednostkami miary! Welcome friends and family back around your table with Jamie Oliver's brand-new cookbook, Together - a joyous celebration o...więcej »
100+ hearty, succulent, people-pleasing meals featuring vegan meat, from comfort food classics and speedy weeknight dinners to global flavors and showstoppers, plus recipes for DIY vegan meats and ...więcej »
Enjoy delicious, healthful Japanese food anytime with this stylish four-color cookbook from the author of the international bestseller Tokyo Cult Recipes, featuring 100 authentic and simple recipes...więcej »
Uwaga! Książka z amerykańskimi jednostkami miary! Jamie Oliver, one of the bestselling cookbook authors of all time, is back with brilliantly easy, delicious, and flavor-packed vegetabl...więcej »
In Mexico, ‘sobremesa’ – which translates to ‘over the table’ – is all about enjoyment. It is the tradition of relaxing at the dining table with loved ones, shar...więcej »
Temat odżywiania, treningów i idealnego ciała oraz presja, by sylwetka odpowiadała określonemu kanonowi piękna, budzą wiele emocji, szczególnie w dzisiejszych czasach, gdy social medi...więcej »