Spanish cooks have trusted and relied upon this bible of traditional home cooking ever since it was first published over 40 years ago. True to its original title (1080 recetas de cocina) it contain...więcej »
The definitive collection of pasta recipes featuring this most iconic and popular Italian ingredient from the experts at the prestigious Silver Spoon KitchenPasta is the perfect food. L...więcej »
Welcome to Casa Maria Luigia, Massimo Bottura and Lara Gilmore’s idyllic guest house in the Italian countryside Lara Gilmore and Massimo Bottura – the renowned chef behind t...więcej »
350 authentic and delicious Korean recipes for the home cook, written by the perfect guides to this extraordinary cuisine – an acclaimed Korean chef and a Korean culinary expertTh...więcej »
A collection of 200 iconic drinks from around the globe, each of which has changed the culture of the cocktailA signature cocktail is a bespoke drink that expresses the nature of the ti...więcej »
Ta niezwykła książka z pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady. Zawiera ponad 300 przepisów na smaczne ciastka, ciasta krojone, brownies, muffinki, babeczki, desery, puddingi,...więcej »
A masterclass in baking and working with chocolate, the Italian way – the latest title in the prestigious Silver Spoon familyThe Silver Spoon kitchen is known throughout the world...więcej »
Osteria Francescana is Italy’s most celebrated restaurant. At Osteria Francescana, chef Massimo Bottura takes inspiration from contemporary art to create highly innovative dishes that play wi...więcej »
Trzecia książka Roberta Winckiewicza w całości poświęcona jest dziczyźnie.Dowiesz się z niej, jak postępować z tuszą, jak konserwować i przechowywać mięso oraz jak przygotować je do dalszej o...więcej »
Makaron nie musi być tylko dodatkiem do rosołu. Włosi jedzą makarony prawie codziennie, co wskazuje, że pasta przyrządzana z rozmaitymi sosami nigdy się nie znudzi. Potrawy z makaronem sprawdzą się...więcej »
O niezwykłości Wielkanocy decyduje polska gościnność i zamiłowanie do biesiadowania.Zgodnie z tradycją stół wielkanocny powinien wręcz uginać się pod ciężarem smakowitych, świątecznych...więcej »
Ryż jest pożywieniem 1/2 ludności świata. Każdy z jego gatunków przeznacza się do innego rodzaju potraw. Najbardziej popularne są pochodzące z Włoch risotta z ryżem arborio, ryż jaśminowy wy...więcej »
India is the first comprehensive guide to Indian cooking, with over 1,000 recipes covering every aspect of India's rich and colourful culinary heritage. Unlike many other Indian cookbooks, it is wr...więcej »
Magda Grzegorczyk w swojej najnowszej książce proponuje swój zdrowy i szybki sposób na grillowanie, udowadniając, że wcale nie trzeba do tego letnich wieczorów, brykietu i podp...więcej »
Od tej pory przyjęcia rodzinne i dla znajomych staną się prawdziwą przyjemnością!W tej książce znajdziesz proste przepisy na dania wytrawne oraz słodkie, niezawodne, smaczne i na każdą ...więcej »
Ta książka jest skierowana do wielbicieli najszlachetniejszego trunku, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami wspaniały, pełen niespodzianek świat kok...więcej »
Przedstawione w tej książce giny podzielono na trzy kategorie – tradycyjne, współczesne i innowacyjne – kierując się ich związkiem z tradycją, metodami produkcji oraz wykorzystan...więcej »
Warzywa strączkowe coraz częściej goszczą na naszych stołach.Fasola, groch, soczewica, ciecierzyca i bób to wspaniałe nasiona, z których można wyczarować wiele potraw. Warto poz...więcej »
Lepiej rzadziej, ale dobrze!Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat natura...więcej »