Jeśli nie jesteście tego wszystkiego ciekawi, ale lubicie gotować, interesuje Was kuchnia czeskai ogólnie dobra kuchnia ? ta książka jest dla Was.Jeśli nie macie poczucia humoru lub ni...więcej »
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postr...więcej »
I znowu katastrofa! Mama musi wyjechać, im dalej, tym lepiej! Na panią Romanowską spada bluszcz, a na Majkę... kuchnia. I to może nie byłby koniec świata, gdyby ciabcia nie łapała właśnie oczka w k...więcej »
Burek może być z mięsem, ze szpinakiem, świeżym serem, a w post z ziemniakami. Od spodu tłusty, w buzi gorący. Popity naturalnym jogurtem daje kopa na pół dnia. Każda piekarnia ma przynajmni...więcej »
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej niż w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie tradycyjny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają niezbędnych...więcej »
- Podstawowa metoda przygotowania sera- Sery włoskie i z innych krajów- Nowe receptury, nowe triki i nowe sekretyPrzygotowanie posiłków w domu ma same zalety: ...więcej »
- Chleb wykonany ręcznie i chleb przygotowany z użyciem automatu- Wszystkie tajemnice związane z drożdżami i inne- Wiele najnowszych przepisówSądzę, że największą poc...więcej »
- Chleb wykonany ręcznie i chleb przygotowany z użyciem automatu- Wszystkie tajemnice związane z drożdżami i inne- Wiele najnowszych przepisówSądzę, że największą poc...więcej »
Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i ...więcej »
Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawyi przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy,...więcej »
Trzymacie w rękach nowe wydanie książki o kuchni dla dzieci według Pięciu Przemian, która po raz kolejny przeszła – nomen omen – przemianę. Wszak własne dzieci nie pozwalają pr&o...więcej »
Nasza wspaniała, polska kuchnia zgodna z filozofią chińskiej medycyny? Tak, to jest możliwe.Chcesz jeść zdrowo i smacznie? Poznaj już teraz tajemnice Pięciu Przemian i ciesz się zdrowie...więcej »
Niniejszą publikacją chcę zachęcić zarówno tych z Was, którzy chcieliby gotować według Pięciu Przemian, ale uważając, że to tylko długie "sterczenie przy garach" i rezygnują...więcej »
Zbiór wielkanocnych przepisów, które zostały opracowane zgodnie z filozofią Pięciu Przemian.W publikacji Wielkanoc według Pięciu Przemian znajdziesz sprawdzone prze...więcej »
Duńczycy od lat są najszczęśliwszym narodem na świecie. W inspirującej książce autorka przedstawia przysmaki duńskiej kuchni i pokazuje, jak sama żyje i jak gotuje. Czerpiąc z przepisów używ...więcej »
56 przepisów na proste, ale pomysłowe dania przygotowane z polskich produktów i regionalnych składników: warzyw, owoców, miodu, jaj, mięs oraz ryb łowionych w mazurskich...więcej »
Książka „Przepisy Gospodyni” to ponad 60 lat kulinarnych doświadczeń zamkniętych w pięknej oprawie.W publikacji prezentujemy 140 wybranych, unikatowych przepisów poch...więcej »
Książka „Przepisy Gospodyni” to ponad 60 lat kulinarnych doświadczeń zamkniętych w pięknej oprawie.W publikacji prezentujemy 140 wybranych, unikatowych przepisów poch...więcej »
Dziedzictwo Łodzi czterech kultur to nie tylko okazałe fabryczne budynki i piękna architektura miejskich kamienic, ale także coś, z czym stykamy się na co dzień – łódzka kuchnia. Choć ...więcej »
„Lwów zmienił się w czasie wojny, ale wojna go nie zniszczyła…”(Ze Wstępu autora)Co w dawnym Lwowie znaczyło: „iść do pana Edzia”? Dlaczego pijąc w...więcej »