Dzięki książce Dieta ketogeniczna – szybko i łatwo, dietetyczka i popularna blogerka kulinarna Maria Emmerich obala wszelkie błędne teorie na temat gotowania ketogenicznego. Jaka jest dieta k...więcej »
Niacyna (witamina B3) jest małą cząsteczką, zbudowaną zaledwie z 14 atomów, jest mniejsza nawet od najprostszej cukru czy glukozy. Jednak ta cząsteczka ma ogromny wpływ na zdrowie – od...więcej »
Jeden z najpopularniejszych na świecie przewodników po terapii żywieniowej, sprzedany w setkach tysięcy egzemplarzy. Prowokujący i ekscytujący. Niektórym wydać się może szokujący. Bow...więcej »
Jest to tłumaczenie z pierwszego wydania amerykańskiego w 1946 roku. Od tamtej pory rozeszła się w milionach egzemplarzy, w USA oraz Wielkiej Brytanii miała kilkanaście wznowień. Przetłumaczona zos...więcej »
Wartościowe narzędzie nauki dla studentów anatomii i nauk sportowych, trenerów oraz pracowników służby zdrowia z pokrewnych dziedzin Kompleksowy poradnik zaprojektowany tak, ab...więcej »
Paul Chappius Bragg (ur. 6 lutego 1895, zm. 17 grudnia 1976) – orędownik amerykańskiej medycyny alternatywnej, naturopata, lider amerykańskiego ruchu na rzecz zdrowego żywienia, przedsiębiorc...więcej »
Książka ta może okazać się wartościowa dla wielu czytelników. Przede wszystkim dla tych, którzy dopiero zamierzają stać się witarianami i chcieliby bezproblemowo, nie narażając się na...więcej »
Jurij Siergiejewicz Nikołajew (1905?1998) – doktor medycyny, profesor, twórca metody terapii dietetyczno-odciążającej (TDO ), zwanej też głodówką leczniczą.Ojciec autora n...więcej »
Na początku lat 30. XX wieku A. Suworin wniósł znaczący wkład w rozwój nauki o głodówkach. Interesował się wschodnimi metodami samodoskonalenia i różnymi niefarmakologic...więcej »
Kolejny tom publikacji Herberta M. Sheltona Ortotrofia: Podstawy prawidłowego żywienia jest kontynuacją tematu prawidłowego łączenia pokarmów, unikania spożywania produktów zdenaturyz...więcej »
Autor niniejszej książki, Herbert M. Shelton (1895–1985), jest twórcą ortotrofii, systemu prawidłowego odżywiania stworzonego na podstawie licznych badań i obserwacji, szeroko przetest...więcej »
Arnold Ehret jeden ze znanych na świecie orędowników naturopatii początku XX wieku. Propagandysta zdrowego odżywiania, poprzez swój System diety bezśluzowej w niesamowity sposó...więcej »
Dr Abram (Alexander) Załmanow (1875 - 1964) – wybitny rosyjski lekarz, badacz, filozof – twórca kapilaroterapii. Zasłynął na świecie dzięki opracowaniu i wdrożeniu do użytku publ...więcej »
Ty także chcesz, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso? Dobrze trafiłeś! W tej ksi...więcej »
Fizjoterapeuci lubią zadawać ćwiczenia do domu – to wie każdy, kto kiedykolwiek trafił do gabinetu fizjoterapii. Samodzielnie wykonywane ćwiczenia i techniki to tak zwana „autoterapia&r...więcej »
Książka "Kręgosłup w stresie" Andrzeja Rakowskiego jest poradnikiem zaadresowanym do pacjentów cierpiących z powodu bólów odkręgosłupowych, a także do terapeutó...więcej »
Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018,...więcej »
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i naj...więcej »
Najlepszy istniejący przewodnik po kanapkach, dzięki któremu szybko stworzysz tę idealną! Przepyszną, domową, ale równocześnie niebanalną. Max Halley jest właścicielem niezwykłego bis...więcej »