Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.03 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Autorzy z...więcej »
Podręcznik znanych autorów przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodach technik ekonomista i technik rachunkowości, opracowany zgodnie z nową podstawą programową 2019. Zaw&oac...więcej »
Niezbędny, by dobrze przygotować się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji BD.29, BUD.01, BUD.08 i BUD.12 w ramach zawodu technik budownictwa. Pierwsze repetytorium, które przedstawia materi...więcej »
Niezbędny, by dobrze przygotować się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji EE.08 i INF.02 w ramach zawodu technik informatyk.Repetytorium w uporządkowanej formie zbiera najważniejsze wi...więcej »
Podręcznik znanych autorów przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodach technik ekonomista i technik rachunkowości, opracowany zgodnie z podstawą programową 2019. Zawód...więcej »
Niezbędny, by dobrze przygotować się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji EKA.04 w ramach zawodu technik ekonomista. Repetytorium w uporządkowanej formie zbiera najważniejsze wiadomości, któ...więcej »
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik robót wykończeniowych w budownictwie z zakresu kwalifikacji BD.21 (Organizacja, kontrola i sporządzanie kosztorys&...więcej »
Z podręcznika dowiesz się, jakie są zasady wykonywania konstrukcji murowanych. Poznasz właściwości zapraw murarskich i tynkarskich, wyrobów ceramicznych oraz innych wyrobów murowych. ...więcej »
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik elektronik z zakresu kwalifikacji EE.22 (Eksploatacja urządzeń elektronicznych).Publikację poświęcono zagadni...więcej »
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista zawiera treści z zakresu kwalifikacji EKA.04 (Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej).Publikacja składa się z dwóch czę...więcej »
Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na ...więcej »
Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka,...więcej »
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik elektronik z zakresu kwalifikacji EE.22 (Eksploatacja urządzeń elektronicznych).Publikacja jest poświęcona za...więcej »
Podręcznik opracowany zgodnie z nową podstawą programową kształcenia w zawodzie technik informatyk z 2019 r.Najnowszy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk obejmuje materiał z z...więcej »
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs ...więcej »
Opiekunka dziecięca. Podręcznik do nauki zawodu opiekunka dziecięca. W części pierwszej zawiera wiadomości z zakresu podstaw prowadzenia działalności gospodarczej, bezpieczeństwa i higieny pracy or...więcej »
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży gastronomicznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży gastronomicznej.<...więcej »
Publikacja skierowana do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach z branży usługowej.Jest to zbiór ćwiczeń podzielonych tematycznie na działy dotyczące bezpieczeństwa i h...więcej »
Publikacja przeznaczona dla osób, które pracują lub zamierzają podjąć pracę w branży medyczno-społecznej w takich zawodach jak np. opiekunka dziecięca, opiekun medyczny czy opiekun os...więcej »
Publikacja przeznaczona dla osób, które pracują lub zamierzają podjąć pracę w branży medyczno-społecznej w takich zawodach jak np. opiekunka dziecięca, opiekun medyczny czy opiekun os...więcej »