MENU

English for Dietetics

(eBook)
0.00  [ 0 ocen ]
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły »
  • Druk: 2016

  • Redakcja naukowa: Barbara Gorbacz-Gancarz, Eunika Supińska, Ewa Stefańska, Ewa Szczepaniak, Lucyna Ostrowska

  • Wydawca: PZWL

  • Formaty:
    mobi
    ePub
    (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Dostępne formaty i edycje
Rok wydania
Cena
Cena katalogowa: 139,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 83,40 zł
Cena produktu

Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.

Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni, obowiązująca przed zmianą ceny.

Wszystkie ceny, łącznie z ceną sprzedaży, zawierają podatek VAT.

90,35
Dodaj do schowka
Dostępność: online po opłaceniu
Produkt elektroniczny Plik do pobrania po realizacji zamówienia

English for Dietetics

English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów dietetyki. Powstał dzięki współpracy nauczycieli akademickich zajmujących się nauczaniem języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki.
Publikacja pomoże poznać język angielski z dziedziny dietetyki oraz ułatwi komunikowanie się z obcokrajowcami – zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.
Zawiera słownictwo i struktury gramatyczne, które pozwolą: przeprowadzić wywiad żywieniowy i ogólnomedyczny, dokonać oceny żywienia i odżywienia pacjenta, omawiać diety i wyrażać poglądy na tematy zawodowe związane z leczeniem dietetycznym.
Poszczególne rozdziały wprowadzają podstawowe pojęcia z zakresu:
* budowy ludzkiego ciała, układów i ich funkcji, ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego,
* procesów trawienia,
* chemii i biochemii medycznej.
Ponadto w książce znalazły się narzędzia językowe potrzebne m.in. do analizowania i budowania piramid żywieniowych, układania diet oraz ich weryfikacji, tzw. patient-centred approach.
Nagrania audio zamieszczone na portalu medycyna.pzwl.pl pomogą opanować prawidłową wymowę.
Podręcznik może być wykorzystywany w pracy z nauczycielem, jak i do samodzielnego uczenia się.

  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
    Minimalne wymagania sprzętowe:
    procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    Pamięć operacyjna: 512MB
    Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
    Minimalne wymagania oprogramowania:
    System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
    Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
    Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Przedmowa                                        9

Unit 1. Studying Dietetics and Nutrition Dietetics and nutrition as a branch of science l Studying dietetics and nutrition l A formal letter and email    11

Unit 2. A Dietician and Nutritionist Professional tasks of a dietician/nutritionist l Workplaces l A professional profile of a dietician/ nutritionist l A CV and cover letter         31

Unit 3. Body parts The basic structure of the human body l Cavities and organs                              46

Unit 4. Systems of the human body Systems and organs of the human body – structure and functions           55

Unit 5. The digestive system and the process of digestion Organs of the digestive system l Digestive system in cooperation with other systems l Digestive enzymes and hormones l The second brain                           62

Unit 6. Nutritional Chemistry Basic notions of chemistry l Mathematical numbers and chemical expressions l Macroelements and microelements l Electrolytes l Macronutrients l Vitamins               79

Unit 7. Dietary guidelines Types of food l History of Food Pyramid in the USA – New Food Pyramid, My Plate l Food Pyramid in Poland                    105

Unit 8. Menu Planning and Culture Food patterns based on culture, customs, religion or philosophy l Menus and diets l Creating a menu l Meals and cooking techniques l Graphs in presenting dietary issues          119

Unit 9. New food – genetically modified, functional and convenience food New food l Probiotics and prebiotics l Eating habits l Concerns about genetically modified food l Convenience food consumption 138

Unit 10. Nutrition Assessment The 24-hour dietary recall l The food diary l Nutritional status and its features l Signs of nutritional deficiency diseases l Cumulative effects of nutrition                 154

Unit 11. Vegetarianism – food and healt h Vegetarianism and a variety of a plant-based diet l Vegetarian diet and disease prevention l Non-meat sources of nutrients l Vegetarian dishes and recipes l Food preparation techniques    172

Unit 12. Therapeutic and special diets  Types of therapeutic diets l Diet-treatable diseases l Diet in pregnancy and breastfeeding l The eatwell plate       189

Unit 13. Dietary consultation Patient-centred communication approach l Abbreviations l Laboratory and anthropometric reports l Specialist and lay terminology l Making an appointment by phone l Medical history l Taking dietary history l Case report l 24-hour dietary recall l Dietary preferences                 204

Unit 14. Additional reading practice – miscellaneous texts Clinical eating disorders l Anorexia nervosa l Bulimia nervosa l Binge Eating and Compulsive Eating Disorder l A Scientific text. The abstract. l What’s behind the headlines?                  224

Appendix 1. Answer Key                           241
Appendix 2. Scripts                                276
Appendix 3. Glossary Food products and dishes Food processing Institutions, departments, fields of study, posts and functions Wordlist                             303

References                                     323
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Przeczytaj fragment

NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR
(epub)
Brak informacji
(mobi)
Brak informacji

Inni Klienci oglądali również

11,05 zł
17,00 zł

English for Laboratory Diagnosticians. Unit 5/ Appendix 5

ROZDZIAŁ 5 Z PUBLIKACJI PT. "ENGLISH FOR LABORATORY DIAGNOSTICIANS" AUTOR ANNA W. KIERCZAK. English for Laboratory Diagnosticians to nowoczesny podręcznik oparty na oryginalnych fachowych tekstach anglojęzycznych skierowany do osób ze ...
62,10 zł
69,00 zł

Tajemniczy ogród z angielskim. Secret garden with english. Zestaw 3 ebooków

Zestaw zawiera 3 ebooki: - „Tajemniczy ogród” F.H.Burnett (wydanie dwujęzyczne polsko-angielskie). - „Z przygód Sherlocka Holmesa. Tłumacz grecki” Arthur Conan Doyle (wydanie dwu...
11,05 zł
17,00 zł

English for Laboratory Diagnosticians. Unit 8/ Appendix 8

ROZDZIAŁ 8 Z PUBLIKACJI PT. "ENGLISH FOR LABORATORY DIAGNOSTICIANS" AUTOR ANNA W. KIERCZAK. English for Laboratory Diagnosticians to nowoczesny podręcznik oparty na oryginalnych fachowych tekstach anglojęzycznych skierowany do osób ze ...
11,05 zł
17,00 zł

English for Laboratory Diagnosticians. Unit 2/ Appendix 2

ROZDZIAŁ 2 Z PUBLIKACJI PT. "ENGLISH FOR LABORATORY DIAGNOSTICIANS" AUTOR ANNA W. KIERCZAK. English for Laboratory Diagnosticians to nowoczesny podręcznik oparty na oryginalnych fachowych tekstach anglojęzycznych skierowany do osób ze ...
16,80 zł
20,00 zł

Business English dla Każdego

Pamiętaj, że praca w międzynarodowej firmie to lepsze zarobki, większe możliwości wyboru ofert pracy, kontakty zagraniczne.Zdobycie pracy w zagranicznej firmie jest obecnie bardzo pożądanym zjawiskiem. Wiele firm międzynarodowych przywiązuj...
10,29 zł
14,70 zł

Word order tendencies in mediaeval English against the Indo-European background

Głównym celem pracy Ireneusza Kidy jest omówienie zmian w szyku zdaniowym średniowiecznej angielszczyzny na tle wybranych języków indoeuropejskich. Książka prezentuje jednocześnie autorską metodę tworzenia korpusu tekstowego, służą...
11,05 zł
17,00 zł

English for Laboratory Diagnosticians. Unit 4/ Appendix 4

ROZDZIAŁ 4 Z PUBLIKACJI PT. "ENGLISH FOR LABORATORY DIAGNOSTICIANS" AUTOR ANNA W. KIERCZAK. English for Laboratory Diagnosticians to nowoczesny podręcznik oparty na oryginalnych fachowych tekstach anglojęzycznych skierowany do osób ze ...
29,40 zł
42,00 zł

Certainty and doubt in academic discourse: Epistemic modality markers in English and Polish linguistics articles

Przedmiotem pracy są językowe wykładniki stopnia pewności sądów w artykułach naukowych z dziedziny językoznawstwa w języku angielskim i polskim. Punktem wyjścia podjętych badań jest przekonanie, że różne tradycje intelektualne, w jakich k...
30,87 zł
44,10 zł

English Studies at the University of Silesia

Niniejszy tom jubileuszowy został przygotowany z okazji 40. rocznicy powstania anglistyki na Uniwersytecie Śląskim. Na publikację składają się artykuły autorstwa samodzielnych pracowników naukowych zatrudnionych w Instytucie Języka Angielskiego ...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!