Naleśniki na 90 sposobów
Z serem, dżemem? Jeśli swoim gościom możesz zaproponować tylko takie naleśniki, to bardzo niedobrze. Od wieków wszak ludzie, zarówno z północy, jak i południa, biali i czarni, mali i duzi w swoim menu mają te bardzo cienkie placki z mleka, jajek i mąki smażone na patelni i nadziewane farszem.
Sposobów na zrobienie naleśników są tysiące, można je podawać na słodko lub na ostro, z lodami, mięsem, owocami, warzywami. Smakują oszczędnie żyjącym studentom, słynącym z zamiłowania do wykwintnej kuchni Francuzom, a nawet koronowanym głowom. Wystarczy tylko odpowiednio je przyrządzić - w tym z pewnością pomoże Ci niniejsza książka. Znajdziesz w niej wiele sprawdzonych, tańszych czy droższych przepisów i na ciasto, i na farsz. Zadziw więc swoich najbliższych, przygotowując im niesamowitą i niezapomnianą ucztę!
-
Kategorie:
-
Książki »
-
Poradniki »
-
Kuchnia
-
Język wydania:
polski
-
ISBN:
8372491208
-
EAN:
9788372491206
-
Liczba stron:
112
-
Wymiary:
12.0x19.5cm
-
Waga:
0.09kg