ROLA KULTURY NA ZWYCZAJE ŻYWIENIOWE I WYBORY ŻYWIENIOWE GHAŃCZYKÓW
Rola kultury w nawykach i wyborach żywieniowych Ghańczyków mieszkających w innych krajach to pierwsze wydanie książki na temat tego, jak kultura wpływa na nawyki i wybory żywieniowe migrantów mieszkających w Europie. Społeczeństwa na całym świecie mają specyficzne preferencje dotyczące jedzenia, które są determinowane przez ich atrybuty społeczno-kulturowe. Co ciekawe, ta książka podkreśla "ukryte" nawyki żywieniowe Ghańczyków i ujawnia, że pomimo wpływu kultury Ghańczyków na ich wzorce żywieniowe, przemysł hotelarski w Europie nie jest daleki od zaspokojenia ich potrzeb poprzez wykorzystanie zagranicznych produktów spożywczych, takich jak katoffle w Niemczech i mąka ziemniaczana w Wielkiej Brytanii do przygotowania lokalnych potraw, zwłaszcza fufu. Książka ta jest obowiązkową pozycją dla studentów, doktorantów, menedżerów w praktyce oraz miłośników turystyki kulinarnej.