Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.
MENU
Koniec promocji -30%

Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu(Miękka)

4.20  [ 18 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Cena detaliczna: 64,00 zł
44,80
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 19,20 zł
Stan magazynowy:Duża ilość
Dodaj do schowka
Wysyłka: 24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.

Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika. 
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek,
z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Dostawa gratis do księgarni PWN oraz dla paczek o wartości od 200 zł.
Płatność elektroniczna (PayU, BLIK)
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty
3,99 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie
3,99 zł
Poczta Polska
5,99 zł
Paczkomaty InPost
14,99 zł
Kurier
14,99 zł
Księgarnia PWN - odbiór osobisty
0,00 zł
Płatność za pobraniem
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty
6,99 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie
5,99 zł
Kurier pocztowy
7,99 zł
Kurier
17,99 zł

Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu

Książka omawia:

  • cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju;
  • fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia;
  • potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie;
  • składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych;
  • normy żywieniowe i planowanie żywienia;
  • ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia.

Podręcznik został tak napisany, aby pomóc czytelnikowi:

  • zdobyć podstawową wiedzą o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju,
  • właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać,
  • nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań.

W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami.

Kontynuację publikacji stanowi tom II poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.

Książka przeznaczona dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.

Zespół autorski tworzą:

Stanisław Berger (Katedra Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji SGGW, Warszawa), Anna Brzozowska (Katedra Żywienia Człowieka SGGW, Warszawa), Jadwiga Charzewska (Zakład Epidemiologii i Żywienia, Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa), Roman Cichon (Katedra Żywienia i Dietetyki Collegium Medicum UMK, Bydgoszcz), Jan Gawęcki (Katedra Higieny Żywienia Człowieka UP, Poznań), Henryk Geertig (Katedra i Zakład Bromatologii UM, Poznań), Anna Gronowska-Senger (Katedra Żywienia Człowieka SGGW, Warszawa), Marian Grzymisławski (Klinika Chorób Wewnętrznych, Metabolicznych i Dietetyki UM, Poznań), Lech Hryniewiecki (Klinika Gastroenterologii i Żywienia Człowieka UM, Poznań), Jan Jeszka (Katedra Higieny Żywienia Człowieka UP, Poznań), Janusz Keller (Katedra Dietetyki SGGW, Warszawa), Anna Kołłajtis-Dołowy (Katedra Żywienia Człowieka SGGW, Warszawa), Hanna Kunachowicz (Zakład Wartości Odżywczych Żywności, Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa), Wojciech Roszkowski (Katedra Żywienia Człowieka SGGW, Warszawa), Krzysztof Szyfter (Instytut Genetyki Człowieka PAN, Poznań), Ewa Świstak (Katedra Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji SGGW, Warszawa), Maria Wądołowska (Katedra Żywienia Człowieka UWM, Olsztyn), Małgorzata Wolniewicz (Katedra Higieny Żywienia Człowieka UP, Poznań) oraz Światosław Ziemlański (Zakład Fizjologii i Biochemii Żywienia, Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa).

  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

    Polecamy

    Inne wydawcy

    Recenzje

    Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!