Podstawy żywienia psów i kotów to cenne źródło informacji dla lekarzy praktyków i studentów medycyny weterynaryjnej na temat roli odżywiania i jego wpływu na zdr...więcej »
Nie ma jednej prawdy o pegeerach, mimo że wszystkie powołano do życia jednym dekretem i zamknięto jedną ustawą. Miały gwarantować wydajność, stabilne zatrudnienie i postęp techniczny wsi. Na niemal...więcej »
Trzecie, zaktualizowane wydanie popularnego podręcznika, w którym omówione zostały: - teoretyczne podstawy badań gruntów budowlanych oraz gleb, - aparatura laborato...więcej »
Od 2000 r. systematycznie, co dwa lata, publikujemy raport o stanie wsi, towarzysząc przemianom zachodzącym na terenach wiejskich i w rolnictwie – począwszy od ostatniego etapu przygotowań do...więcej »
Encyklopedia pszczelarstwa adresowana jest zarówno do osób planujących założenie pasieki, jak również do pszczelarzy posiadających już pewne doświadczenie. Dla osób rozp...więcej »
Raport wydany wspólnie z Fundacją na rzecz Rozwoju Polskiego Rolnictwa (FDPA)Polska wieś 2022, mierząca się jeszcze ze skutkami pandemii wywołanej wirusem COVID-19, staje u progu...więcej »
W książce w przystępny sposób objaśniono podstawy klasycznej gospodarki stawowej, tradycyjne metody hodowli oraz jej podstawy naukowo-przyrodnicze. Szczegółowo omówiono wszystk...więcej »
Prezentowany atlas to poradnik skierowany do myśliwych. Zawiera obszerne opisy zwierzyny łownej w Polsce omawiające wygląd i behawior, szczegóły polowania na konkretny gatunek, zasady selekc...więcej »
Wiedza w książce podana jest w sposób tradycyjny bez zbytniego teoretyzowania i matematyzowania zagadnień. Obejmuje: - ekonomikę i organizację produkcji roślinnej i zwierzęcej, - zasady rach...więcej »
„Szkółkarstwo ozdobne - wybrane zagadnienia" (wydanie trzecie) jest książką skierowaną do osób zainteresowanych rozmnażaniem oraz produkcją drzew i krzewów ozdobnych...więcej »
Przemysł drobiarski to jedna z najważniejszych dziedzin w światowej produkcji żywności.W związku z rozwojem technologicznym zmieniają się standardy postępowania dotyczące hodowli, żywienia i ...więcej »
Autorka barwnie opisuje dzieje dwu najważniejszych posiadłości rodu Potockich - Łańcuta i Antonin a pryzmat, przez który oglądamy historię tych miejsc, to myśliwska pasja i zamiłowanie do ło...więcej »
Okolicznościowe, pamiątkowe wydawnictwo z okazji 100-lecia Polskiego Związku Łowieckiego. Autorzy omawiają historię łowiectwa w Polsce oraz zagadnienia związane z myśliwską bronią i kuchnią.Okolicz...więcej »
Przedkładam Czytelnikowi książkę poświęconą tematyce myśliwskiej ze szczególnym akcentem na sprawy polowań w Afryce. Jest to miejsce szczególne. To miejsce, do którego się tęs...więcej »
Pszczoły. Poradnik hodowcy to książka adresowana zarówno do początkującego hodowcy, jak i pszczelarza profesjonalisty. Dzięki tej pozycji osoby, które dopiero planują założenie hodowl...więcej »
W książce w przystępny sposób objaśniono podstawy klasycznej gospodarki stawowej, tradycyjne metody hodowli oraz jej podstawy naukowo-przyrodnicze. Szczegółowo omówiono wszystk...więcej »
Studium Grzegorza Forysia to pierwsza tak kompleksowa próba opisu i wyjaśnienia protestów rolników w Polsce w okresie transformacji ustrojowej. Mamy do czynienia z dziełem dojr...więcej »
To książka dla świeżo upieczonych pasjonatów pszczół i pszczelarstwa. Jeśli chcesz założyć własną, nawet niewielką pasiekę, by produkować pyszny miód, warto poznać tajniki tego...więcej »
Dzięki nim poczujesz się jak w zaczarowanym ogrodzie, lesie lub nawet dżungli. Ich obecność uspokaja oraz relaksuje, a opieka nad nimi może stać się pasją na całe życie. O czym mowa? Oczywiście o r...więcej »
Okolicznościowe, pamiątkowe wydawnictwo z okazji 100-lecia Polskiego Związku Łowieckiego. Autorzy omawiają historię łowiectwa w Polsce oraz zagadnienia związane z myśliwską bronią i kuchnią.Okolicz...więcej »