Alchemia ziół i przypraw. Uzdrawiaj tym, co masz w kuchni
Ta książka pokaże Ci, jak korzystać z mocy ziół i przypraw w codziennym życiu za pomocą praktycznych przepisów: naparów i prostych, ale silnych, ziołowych lekarstw, a także śniadań, obiadów, kolacji, a nawet deserów. Odkryjesz tajniki zielarstwa, które wzmocnią i poprawią Twoje zdrowie na resztę życia. Samodzielnie przygotujesz czosnkowy hummus, który wesprze Twój system immunologiczny. Na bóle mięśni wypróbujesz maść z pieprzu cayenne, aby je złagodzić. Z przyjemnością wypijesz korzenną kawę, która jest potężnym antyoksydantem. Odpowiednio dobrane zioła i przyprawy dostarczą Ci niezbędnych składników odżywczych i wesprą naturalną energię. Spowolnią procesy starzenia się organizmu i poprawią jego funkcjonowanie i odporność. Zioła i przyprawy na wagę zdrowia!
- Kategorie:
- Język wydania: polski
- ISBN: 978-83-65846-35-8
- Liczba stron: 435
-
Sposób dostarczenia produktu elektronicznegoProdukty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
-
Ważne informacje techniczneMinimalne wymagania sprzętowe:procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturachPamięć operacyjna: 512MBMonitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bitDysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejscaMysz lub inny manipulator + klawiaturaKarta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/sMinimalne wymagania oprogramowania:System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows MobilePrzeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScriptZalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.Informacja o formatach plików:
- PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
- EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
- MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
- Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
Rodzaje zabezpieczeń plików:- Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
- Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Przedmowa Rosemary Gladstar
Wprowadzenie 17
Część I: Wprowadzenie do ziół i przypraw
Rozdział 1: Korzyści płynące z ziół i przypraw
Rozdział 2: Skąd wiemy, że zioła to potrafią?
Rozdział 3: Dopasowanie ziół do siebie – nie do dolegliwości
Rozdział 4: Jak wyciągnąć z tej książki największe korzyści
Część II: Zioła
Ostre
Rozdział 5: Czarny pieprz
Rozdział 6: Cayenne
Rozdział 7: Cynamon
Rozdział 8: Koper Włoski
Rozdział 9: Czosnek
Rozdział 10: Imbir 123
Rozdział 11: Bazylia azjatycka
Rozdział 12: Lawenda
Rozdział 13: Gorczyca
Rozdział 14: Gałka muszkatołowa
Rozdział 15: Natka pietruszki
Rozdział 16: Mięta
Rozdział 17: Rozmaryn
Rozdział 18: Szałwia
Rozdział 19: Tymianek
Rozdział 20: Kurkuma
Słone
Rozdział 21: Pokrzywa
Kwaśne
Rozdział 22: Bez
Rozdział 23: Głóg
Rozdział 24: Melisa
Rozdział 25: Róża
Rozdział 26: Herbata
Gorzkie
Rozdział 27: Karczoch
Rozdział 28: Kakao
Rozdział 29: Rumianek
Rozdział 30: Kawa
Rozdział 31: Mniszek
Słodkie
Rozdział 32: Ashwangandha
Rozdział 33: Traganek
Posłowie
Tabela przeliczeniowa jednostek
Słowniczek
Zalecane źródła
Końcowe uwagi
Indeks
Podziękowania
O autorce