Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrazasz zgode na uzycie tych ciasteczek. Wiecej informacji, w tym o mozliwosci zmiany ustawien cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatnosci.
MENU

Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu(Miękka)

2.88  [ 9 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Cena detaliczna: 49,00 zł
39,20
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 9,80 zł
Stan magazynowy: Duża ilość
Zarezerwuj i odbierz w księgarni stacjonarnej PWN
Dodaj do schowka
Wysyłka: 48h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 48 godzin w dni robocze.

Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika. 
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek,
z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
- Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
- Od 250 zł dostawa GRATIS!
- Dla zamówień o wartości powyżej 500 zł wyłącznie płatność elektroniczna.
- Zamówienia z minimum jedną książką Wydawnictwa Naukowego PWN, PZWL lub WNT wysyłamy taniej.

Płatność elektroniczna (PayU, Masterpass)
dla zamówień
PWN/PZWL/WNT
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty
8,50 zł
7,50 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie
8,50 zł
7,50 zł
Kurier pocztowy
12,50 zł
11,50 zł
InPost Paczkomaty 24/7
12,50 zł
11,50 zł
Kurier
13,50 zł
12,50 zł

Płatność za pobraniem
dla zamówień
PWN/PZWL/WNT
Poczta Polska - odbiór w punkcie
11,50 zł
10,50 zł
Kurier pocztowy
15,50 zł
14,50 zł
Kurier
16,50 zł
15,50 zł
Tańsza dostawa z tytułami PWN

Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu

Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, o ich przetwarzaniu, utrwalaniu oraz uwarunkowaniach jakościowych i funkcjonowaniu na rynku. Podstawowe wiadomości z zakresu żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Książka uświadamia czytelnikom ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostuje fałszywe informacje upowszechniane przez media i wyjaśnia kontrowersje i problemy związane z jej tematyką, np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje różnych leków z żywnością, "diety cud" oraz ksenobiotyki.

Podręcznik ten jest świetną encyklopedią obecnego stanu wiedzy na temat żywności i żywienia. Obejmuje on szeroki wachlarz haseł z tej dziedziny. Każde hasło opracowane jest bardzo jasno, kompetentnie i zwięźle.(...) Podręcznik ten polecam również wielu ludziom, młodym i dorosłym, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę na temat żywności i żywienia. Obecnie każdy Polak uważa, że zna się na żywności i żywieniu. Zadaniem naszym jest weryfikacja tej, głównie gazetowej wiedzy.
Prof. dr hab. Zofia Zachwieja, Uniwersytet Jagielloński
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Jan Gawęcki

Doktor habilitowany, profesor zwyczajny Akademii Rolniczej im. A. Cieszkowskiego w Poznaniu, kierownik Katedry Higieny Żywienia Człowieka. Jest przewodniczącym Komisji Higieny Żywności i Żywienia Komitetu Żywienia Człowieka PAN, wiceprzewodniczącym Komitetu Głównego Olimpiady Wiedzy o Żywieniu, a także członkiem Komitetu Badań Naukowych i Rady Fundacji na Rzecz Nauki Polskiej.

W swoim dorobku posiada około 200 publikacji naukowych i popularnonaukowych z zakresu fizjologii i higieny żywienia oraz kilkanaście pozycji książkowych, w tym podręczniki akademickie.

Leczenie w neurologii Kompendium

Książka zawiera wskazówki dotyczące terapii podstawowych chorób neurologicznych (padaczki, choroby Parkinsona, stwardnienia rozsianego) i objawów neurologicznych (bólów i zawrotów głowy).Autorzy prz...

Wsparcie społeczne stres i zdrowie

Czy każda pomoc i w każdej sytuacji wspiera?Jakie są rodzaje, mechanizmy i formy wsparcia społecznego?Od czego zależy skuteczność udzielanej pomocy?Autorzy książki, analizując proces i mechanizmy wsparcia społecznego, próbują wyjaśnić, ...

Nowoczesne kompendium matematyki

Nowa encyklopedia matematyki praktycznej!Niezastąpione źródło wiedzy o matematyce i jej zastosowaniach! Zawiera bardzo szeroki zakres materiału, zarówno pod względem prezentowanych dziedzin, jak i w obrębie każdej z nich.Kompendium ...

Teoria wiedzy Wybór pism Tom 1

Część I 2-tomowego wyboru pism Johanna Gottlieba Fichtego - jednego z najwybitniejszych przedstawicieli klasycznej filozofii niemieckiej, kontynuatora Kanta i bezpośredniego poprzednika Hegla.Wybór zawiera najważniejsze prace spośród tych, kt...

Na zdrowie

Ponad sto tysięcy wiernych czytelników z całego świata, setki znakomitych przepisów i apetycznych zdjęć. Blog White Plate to inspirująca świątynia smaków, a jego twórczyni, Eliza Mórawska jest obecnie jedną z najbardziej wpływowych postaci polskiej ...

Małe tablice Wiedza o społeczeństwie

Książka jest zbiorem najważniejszych definicji, zestawień i faktów z zakresu wiedzy o społeczeństwie, przydatnym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria Małe tablice to:- kompendium niezbędne dla każde...

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne Tom 3

Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych ...

Wiedza ideologia władza

Czy możemy wyobrazić sobie dziś inny uniwersytet? Czy możliwy jest powrót do klasycznej roli i funkcji uniwersytetu? Czy umasowienie szkół wyższych prowadzi do likwidacji resztek autonomii kręgów akademickich? Jaką publiczną rolę o...
59,00 zł

Promocja zdrowia

Rola i zakres promocji zdrowia są potencjalnie nieograniczone, a we współczesnych systemach ochrony zdrowia przypisuje się jej, coraz większe znaczenie. Promocja zdrowia w swojej najprostszej formie oznacza poprawianie zdrowia. Jest to podstawow...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!