MENU

Kuchnia świata dla diabetyków

(eBook)
0.00  [ 0 ocen ]
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły »
  • Druk: Warszawa, 2017

  • Seria / cykl: Kuchnia...

  • Autor: Dorota Drozd

  • Redakcja naukowa: Grażyna Jędrzejec, Irmina Wala-Pęgierska, Justyna Mrowiec, Marcin Fabijański, Mirosława Szymańska, Tomasz Zajbt

  • Wydawca: RM

  • Formaty:
    mobi
    PDF
    ePub
    (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Cena katalogowa: 29,90 zł
26,91
Dodaj do schowka
Dostępność: online po opłaceniu
Produkt elektroniczny Plik do pobrania po realizacji zamówienia

Kuchnia świata dla diabetyków

Creme de citron, yakitori z kurczaka, zupa reńska czy może crostini z wątróbką i tuńczykiem? Kto powiedział, że kuchnia dla diabetyków musi być nudna?
Autorka książki zabiera osoby chore na cukrzycę w kulinarną podróż po świecie. Proponuje im dania kuchni śródziemnomorskiej, niemieckiej, chińskiej, japońskiej, żydowskiej, a także holenderskiej. W tym smakowitym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie.
Do każdego dania wyliczono indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność.

  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
    Minimalne wymagania sprzętowe:
    procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    Pamięć operacyjna: 512MB
    Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
    Minimalne wymagania oprogramowania:
    System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
    Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
    Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Od Autorki
Wstęp
Co to jest cukrzyca?
„Słodkie” mamy
Złe nawyki żywieniowe
Dieta – klucz do zdrowia!
Hipoglikemia i hiperglikemia
Samokontrola
Kuchnia włoska
Zupa z cukinii z parmezanem
Zupa krem z dyni
Chłodnik pomidorowy
Zupa szpinakowa z czosnkiem
Zapiekane pomidory z mozzarellą
Krewetki z owocami
Zapiekana papryka z fasolą
Caponata z cukinią
Włoskie antipasti
Pieczarki po włosku
Pesto rosso
Pesto genueńskie
Pasta z wątróbki i tuńczyka
Bakłażanowe roladki
Sałatka „Zielono mi”
Faszerowane cukinie
Faszerowany bakłażan
Szparagi zapiekane z parmezanem
Panforte
Toskańska fantazja
Smakowite pomidorki
Kuchnia francuska
Wytrawne ciasteczka z serem i rozmarynem
Zielony groszek na sposób francuski
Sałatka z ciepłymi wątróbkami drobiowymi
Liście cykorii z sosem szczawiowym
Sałata z grillowanym kozim serem
Pietruszka na gorąco
Tapenada
Grzanki czosnkowe
Clafoutis z pomidorkami koktajlowymi
Zupa krem z rukwi wodnej
Zupa bisque
Zupa rybna ze szczawiem i cydrem
Zupa bouillabaisse
Ratatouille
Krem z cieciorki
Quenelle z ryby i jogurtu
Kotlety jagnięce z tymiankiem
Cielęcina z tymiankiem i oliwkami
Kurczak w pastisie
Krem au citron
Mus czekoladowy
Parfait z czekoladą
Tarta z jabłkami
Morele w czerwonym winie
Ptasie mleczko brzoskwiniowe
Kuchnia grecka
Zupa z kurczaka i cytryny (avgolemono)
Zupa jogurtowa na zimno
Zupa z kurczaka i pieczonych pomidorów
Fasolatha – zupa fasolowa po grecku
Sos grecki
Tzatziki
Sałata z migdałami
Sałatka z zielonej fasolki z serem feta
Horiatiki
Szpinak po grecku
Orzechowe roladki z bakłażana
Sznycelki z tymiankiem
Piersi kurczaka z dynią, kolendrą i serem feta
Kotlety z kurczaka po grecku
Małże w sosie pomidorowym
Kuchnia niemiecka
Tosty z selerem naciowym
Czekoladowe tosty
Zupa chlebowa
Brandenburska zupa z węgorza
Zupa reńska
Zupa makaronowa z selerem naciowym
Roladki z cykorii w szynce
Sałatka selerowa z matiasami
Golonka z piwem
Gęś pieczona z gruszkami
Eintopf jarzynowy
Dorsz po hambursku
Sola w sosie śmietanowo-musztardowym
Kraby na zielonej sałacie
Zapiekane jabłka
Pfitzauf – maślane babeczki
Placki twarogowe
Ciasto z Badenii
Krem z Saksonii
Bawarska lemoniada
Kuchnia holenderska
Sos holenderski
Szparagi z sosem holenderskim
Sałatka holenderska
Zimowa sałatka holenderska
Sałatka z zielonego groszku i sera
Sałatka z kalafiora
Śledź po holendersku
Zupa serowa
Erwtensoep – grochówka z zielonego groszku
Kremowa zupa musztardowa
Zupa z porów
Papryka po holendersku
Piersi kurczaka z serem pleśniowym i porem
Pory zapiekane z szynką
Sałatka z bobu
Królik świąteczny
Indyk z bogatym wnętrzem
Szarlotka holenderska
Poffertjes – holenderskie racuszki
Mule
Kuchnia chińska
Wieprzowina słodko-kwaśna
Zupa rybna z pomidorem i koperkiem
Smażony makaron z wieprzowiną i imbirem
Zielone warzywa z sezamem
Pieczony dorsz z imbirem i dymką
Kapusta pekińska duszona z pieczarkami
Kurczak z kalafiorem
Kurczak z chili
Sałatka z kapusty i makaronu
Kaczka po pekińsku
Kuchnia japońska
Wieprzowina z imbirem
Ryba zapiekana z jajkami
Yakitori z kurczaka
Sałata jak sushi
Krewetki w tempurze z porem
Futomaki
Gyuniku itame
Sos teriyaki
Placki warzywne okonomiyaki
Zupa misoshiru
Kurczak teriyaki z sezamem
Kuchnia żydowska
Sałatka z bakłażanów
Sałatka z bobu z kaparami
Sałatka grejpfrutowa
Śledź siekany
Pipkes, czyli gęsie pipki (wersja 1)
Gęsi pipek (wersja 2)
Nadziewane cebule
Gołąbki, czyli holiszkes
Cymes z wołowiną
Pomarańczowe bułeczki
Sernik po żydowsku na ciepło
Racuszki Chanuka
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Przeczytaj fragment

NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR
(epub)
Brak informacji
(mobi)
Brak informacji
(pdf)
Brak informacji

Inni Klienci oglądali również

14,70 zł
21,00 zł

Kuchnia w języku i kulturze dawniej i dziś

Książka Kuchnia w języku i kulturze dawniej i dziś powstała z inspiracji światem kuchni, dostarczającym nieustannych wrażeń zmysłowych. Większość opublikowanych artykułów, zamieszczonych w monografii, została wygłoszona podczas konferencji nauko...
7,80 zł
10,00 zł

Arkagas. Tom 1: Nad wszystkie mocarze świata

Poncki Piłat wydaje rozkaz, by brama Shushan, jedyne dostępne przejście prowadzące ze wzgórza świątynnego na Górę Oliwną, została tuż przed nocą paschalną zamknięta. Biuro. Kiosk. Przystanek autobusowy.Trzy zwyczajne mie...
9,36 zł
12,00 zł

Religie świata antycznego. W sześciu tomach. Tom III: Hellenizm a judaizm, część pierwsza

UWAGA! e-book jest skanem zapisanym w formacie PDF. Plik pdf uniemożliwia przeszukiwanie i kopiowanie tekstuREPRINT. Pośród wszystkich religii tak zwanych pogańskich nie ma ani jednej, która by naszej inteligencji była ...
8,91 zł
9,90 zł

Najdziwniejsze słowo świata

Badania funkcjonowania ludzkiego mózgu przyniosły więcej pytań, niż odpowiedzi. Z jednej strony, potrafimy coraz lepiej zrozumieć drogi impulsów, w wyniku których otrzymujemy subiektywny obraz świata i naszych decyzji. Z drugiej - ...
14,54 zł
16,15 zł

Z podróży do świata retro

Autorka w interesujący sposób opisuje swoje inspirujące podróże. Od jej książek nie sposób się oderwać. Skarlet znana z opowieści o Bałkanach, tym razem zabiera nas w podróż do świata retro i nie zabraknie dreszczyku emocji,...
49,56 zł
59,00 zł

WIELKA HISTORIA ŚWIATA tom VIII Świat w XVIII wieku

Pod patronatem Polskiej Akademii UmiejętnościKOMITET REDAKCYJNY:prof. dr hab. Józef Gierowskiprof. dr hab. Stanisław Grodziskiprof. dr hab. Jerzy WyrozumskiÓsmy tom z 12 z serii Wielka Historia Świata O...
31,20 zł
40,00 zł

Konstruowanie umysłowej reprezentacji świata

Pedagogika specjalna w swoich poszukiwaniach ma szacunek dla dorobku poprzedników. Poczucie ciągłości ważnych zadań przejawia się w uznawaniu roli tradycji w teraźniejszości i docenianiu znaczenia przeszłości dla przyszłości. Ponadczasowe idee w...
53,99 zł
59,99 zł

W okowach lodu. Willem Barents na krańcu świata

Historia ludzkości niemal zawsze koncentrowała się wokół przetrwania – zwykle na przekór przeciwnościom. Jedną z najbardziej zdumiewających opowieści o przetrwaniu jest historia szesnastowiecznego odkrywcy Willema Barentsa i jego za...
18,17 zł
20,19 zł

Warzywa strączkowe w kuchni greckiej

„Warzywa strączkowe w kuchni greckiej” to zbiór ponad pięćdziesięciu receptur na sałatki, zupy, dania gotowane oraz zapiekane. Wszystkie z wykorzystaniem warzyw strączkowych.

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!