Odżywianie czyli trzecia droga medycyny
To odżywianie stanowi trzecią drogę medycyny, która działa bezpośrednio na przyczyny chorób, a nie tylko na ich objawy. Od niego zależy Twoje zdrowie. Autor opracował program żywieniowy i przetestował go na swoich pacjentach. Uzyskał 90% skuteczność w zwalczaniu tak ciężkich chorób jak zapalenie stawów, rak, astma, cukrzyca, marskość wątroby i wiele innych. Propaguje holistyczną wizję pacjenta, który nie jest sprowadzony do jednego organu. Metoda Autora aktywuje rolę pacjentów w procesie leczenia oraz eliminuje wszelkie skutki uboczne, a co najważniejsze, stanowi medycynę bezpłatną. Program odżywiania niesie prawdziwą nadzieję tysięcom chorych na całym świecie, a nutriterapię określa jako najważniejszy lek w przypadku wielu chorób. Nowe odżywianie – zdrowsze życie.
- Kategorie:
- Język wydania: polski
- ISBN: 978-83-8168-230-5
- Liczba stron: 162
-
Sposób dostarczenia produktu elektronicznegoProdukty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
-
Ważne informacje techniczneMinimalne wymagania sprzętowe:procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturachPamięć operacyjna: 512MBMonitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bitDysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejscaMysz lub inny manipulator + klawiaturaKarta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/sMinimalne wymagania oprogramowania:System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows MobilePrzeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScriptZalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.Informacja o formatach plików:
- PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
- EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
- MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
- Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
Rodzaje zabezpieczeń plików:- Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
- Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Wstęp do nowego wydania
Krótka historia niestandardowej książki
Wstęp do piątego wydaniaKilka wstępnych wyjaśnień
CZĘŚĆ PIERWSZA
ELEMENTY KLUCZOWE
Wspólne przyczyny wielu chorób
Karta 1. Czynniki chorobotwórcze: genetyczne i środowiskoweRozdział 1
Podstawowe pojęcia genetykiRozdział 2
ŚrodowiskoRozdział 3
EnzymyRozdział 4
Jelito cienkieRozdział 5
Dawny i współczesny sposób odżywianiaRozdział 6
Główne zasady dietyCZĘŚĆ DRUGA
CHOROBY AUTOIMMUNOLOGICZNE
Karta 4: ImmunologiaRozdział 7
Podstawowe pojęcia immunologiiRozdział 8
Reumatoidalne zapalenie stawówRozdział 9
Zesztywniające zapalenie stawów kręgosłupaRozdział 10
Inne choroby autoimmunologiczne z zakresu reumatologiiRozdział 11
Choroba Gravesa-BasedowaRozdział 12
Stwardnienie rozsianeRozdział 13
Choroby autoimmunologiczne wątroby i dróg żółciowychRozdział 14
Inne choroby autoimmunologiczne i heteroimmunologiczneCZĘŚĆ TRZECIA
CHOROBY WYNIKAJĄCE Z ZANIECZYSZCZEŃ
Karta 5: Chemia i fizjologia komórkiRozdział 15
Podstawowe pojęcia z zakresu chemiiRozdział 16
Podstawowe pojęcia fizjologii komórkiRozdział 17
Teoria w zakresie zanieczyszczeńRozdział 18
Choroby reumatologiczne wynikające z zanieczyszczeńRozdział 19
Neuropsychiatryczne choroby wynikające z zanieczyszczeńRozdział 20
Choroby metaboliczne wynikające z zanieczyszczeńRozdział 21
Inne niezłośliwe choroby wynikające z zanieczyszczeńRozdział 22
Aktualny stan wiedzy w zakresie nowotworówRozdział 23
Zanieczyszczania, dieta hipotoksyczna i nowotworyCZĘŚĆ CZWARTA
CHOROBY WYNIKAJĄCE Z ELIMINACJI
Karta 6: Teoria w zakresie chorób wynikających z eliminacjiRozdział 24
Teoria w zakresie eliminacjiRozdział 25
Choroby układu trawiennego wynikające z eliminacjiRozdział 26
Skórne choroby wynikające z eliminacjiRozdział 27
Choroby oskrzeli wynikające z eliminacjiRozdział 28
Inne choroby wynikające z eliminacjiRozdział 29
Choroby o złożonym mechanizmieCZĘŚĆ PIĄTA
WYNIKI DIETY
Rozdział 30
Podsumowanie teorii i wynikówRozdział 31
Zasady dietyRozdział 32
WnioskiZałączniki