Słodycze bez cukru i słodzików
Czy istnieją słodycze, które można jeść przy cukrzycy i insulinooporności? Jak zaspokoić chęć dzieci na łakocie? Autorka, dietetyczka i mama, udowadnia, że można łatwo przygotować w domu zdrowe słodycze. Dzięki tej książce przekonasz się, że nawet jeśli jesteś na diecie lub myślisz o tym, jak szybko schudnąć, nie musisz rezygnować z naturalnego cukru zawartego w owocach i warzywach. Wypieki bez cukru zaspokoją twoją potrzebę na smakołyki. Wypróbujesz łatwe i szybkie receptury na babeczki, lody, ciasteczka i desery. Sprawdzą się one też jako urozmaicenie diety dla dzieci czy słodycze dla cukrzyków. Przekonasz się, że zdrowe słodycze to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Słodycze bez cukru i słodzików – pyszne, pożywne i zdrowe!
- Kategorie:
- Język wydania: polski
- ISBN: 978-83-8272-345-8
- ISBN druku: 978-83-8272-298-7
- Liczba stron: 292
-
Sposób dostarczenia produktu elektronicznegoProdukty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
-
Ważne informacje techniczneMinimalne wymagania sprzętowe:procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturachPamięć operacyjna: 512MBMonitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bitDysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejscaMysz lub inny manipulator + klawiaturaKarta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/sMinimalne wymagania oprogramowania:System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows MobilePrzeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScriptZalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.Informacja o formatach plików:
- PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
- EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
- MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
- Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
Rodzaje zabezpieczeń plików:- Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
- Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Wstęp
Dlaczego powinniśmy ograniczać cukier?
Różnica pomiędzy fruktozą w owocach a syropem glukozowo-fruktozowym
Czym naturalnie słodzić?
Mąka orkiszowa a tradycyjna mąka pszenna – którą wybrać?
Kilka słów o ładunku glikemicznym
Czym zastąpić jajka w wypiekach?
Przepisy
1. Babeczki
Muffinki bananowe
Muffinki bananowo-kakaowe
Muffinki owsiane z owocami
Czekoladowe muffinki z cukinii
Ekspresowe muffinki kakaowe z fasoli
Babeczki kokosowo-bananowe z białej fasoli
Wegańskie babeczki bananowo-orzechowe
Babeczki pomidorowe z korzenną nutą
Migdałowo-pomarańczowe babeczki z pistacjami
Muffinki z malinami
Muffinki dyniowo-pomarańczowe
2. Ciasta i chlebki
Chlebek bananowy z sezamem
Chlebek jabłkowy
Chlebek piernikowy z jabłkiem i bananami
Proste ciasto jabłkowe
Ciasto a’la Twix
Orzechowy jagielnik z kremem daktylowym
Pieczony placuszek owsiany z owocami leśnymi
Serniczek sezamowy na kakaowym spodzie
Makowiec–bakaliowiec
Bezglutenowa tarta z musem czekoladowym i owocami leśnymi
Serniczek z kaszy jaglanej z truskawkami
Ciasto a’la Bounty bez pieczenia
Brownie z buraczka
Orzeźwiająca tarta kokosowo-cytrynowa
Sernik z jagodami
Proste ciasto gruszkowe na szybko
Ciasto kokosowa chmurka
Ciasto piernikowe z batatów
Kokosowa tarta z musem rabarbarowym
Chlebek bananowo-kokosowy bez jajek
Chlebek kakaowy z rodzynkami
Owsianko-serniczek z malinami
Kakaowe ciasto z czereśniami dla alergika
Placuszek owsiany z brzoskwinią
Kostka orzechowa z ciecierzycy z polewą daktylową
Chlebek cukiniowo-bananowy z dodatkami
Ciasto naleśnikowe z jabłkiem i cynamonem
Leśne ciasto mieszane widelcem
Mocno czekoladowe ciasto z fasoli z malinami
Chlebek marchewkowy z rodzynkami
Czekoladowe ciasto z cukinii z borówkami
Ciasto migdałowo-jabłkowe
Naleśnikowy torcik kokosowy z nadzieniem malinowym
Torcik kokosowo-orzechowy bez pieczenia
Sernik z mango
Kostka z ekspandowanej gryki
Aromatyczne ciasto z ciecierzycy z nutką orzecha i pomarańczy
Ciasto marchewkowe z kremowym serkiem i bakaliami
Brownie z czterech składników
Sernik a’la Raffaello
3. Ciasteczka
Ciasteczka marchewkowo-jabłkowe
Ciasteczka daktylowe
Ciasteczka morelowe
Ciasteczka kokosowo-owsiane z figą
Amarantuski orzechowe
Ciasteczka orzechowe z ciecierzycy
Ciasteczka owsiane pachnące świętami
Ekspresowe ciasteczka owsiane z rodzynkami
Korzenne ciasteczka z batata
Amarantusowo-kokosowe ciasteczka z rodzynkami
Domowe biszkopciki słodzone gruszką
Składane ciasteczka kakaowe z jabłuszkiem
Ciasteczka bananowo-kokosowe z orzechową nutką
Ciasteczka kokosowe z kleiku ryżowego
Proste ciasteczka z kaszy jaglanej
Ciasteczka migdałowe z rodzynkami
Mięciutkie ciasteczka bez mąki
4. Desery
Deserek bananowo-pomarańczowy z cynamonem
Fantasia
Deser bananowo-kokosowy z kakao
Leśne tiramisu
Pudding orzechowo-kakaowy z kaszy jaglanej
Owoce leśne zapiekane
pod owsiano-morelową kruszonką
Warstwowy deser z mango
Morelowe crumble z owsiano-kakaową kruszonką
Owocowy zawrót głowy
Deser kokosowo-ananasowy z chia
Czekoladowy deser z tofu
Jabłka duszone w pomarańczach
Pieczone jabłuszka z pysznym nadzieniem
Miniserniczki z gruszką
Miniserniczki z mango
Czekoladowy pudding z batatów
Owoce zapiekane
pod migdałowo-waniliowym biszkoptem
Borówkowe miniserniczki z ricotty
Zdrowe Monte
Deser szarlotkowy
Deser na śmietance
Zdrowy krem czekoladowy z awokado
Mus kokosowo-czekoladowy
5. Lody
Lody bananowo-kokosowe
Lody sorbetowe truskawka-arbuz
Sorbet wiśniowy
Lody jagodowe
Lody bananowo-orzechowe
6. Małe co nieco
Kuleczki migdałowo-pomarańczowe
Raffaello kokosowo-morelowe
Kuleczki daktylowo-orzechowe
Pieczone pączki twarogowe
Kuleczki kakaowo-malinowe
Kuleczki sezamowe
Pieczone pączki z batatów z polewą czekoladową
Owsiane kuleczki migdałowe
Batoniki owsiane z jabłkiem i kokosem
Krówki
Lodowe cukierki bananowe
Indeks przepisów
Bibliografia