MENU

Technologia wędzenia żywności

(Miękka)
0.00  [ 0 ocen ]
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły »
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka
Zarezerwuj i odbierz w księgarni stacjonarnej PWN

Technologia wędzenia żywności

Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z elementami monografii sprawia, że książka jest użytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak również dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia oraz dla uczniów techników przemysłu spożywczego.

  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Przeczytaj fragment

Słowa kluczowe: książka Kuchnia Diety

Inni Klienci oglądali również

199,23 zł
229,00 zł

Farmacja stosowana technologia postaci leku

Nowoczesny podręcznik dotyczący postaci leku - rodzajów, właściwości, technologii i ocen jakości.Każdy lek wprowadzany jest do lecznictwa w określonej postaci farmaceutycznej, którą tworzy się, stosując odpowiednie substancje ...
37,73 zł
46,20 zł

Postawy pracowników wobec technologii cyfrowej w organizacji

Postawy pracowników wobec technologii cyfrowej w organizacji to monografia podejmująca istotny i dotychczas jeszcze mało rozpoznany temat w polskiej literaturze naukowej. Wpisuje się on w obecne trendy w naukach o zarządzaniu związane ze zrównoważonym ...
37,15 zł
49,35 zł

Technologie, które wykluczają

Technologie cyfrowe usprawniają procesy, przyspieszają podejmowanie decyzji i dostarczają nam wartościowych informacji. Za błyszczącym ekranem smartfona i komputera kryją się nie tylko fizyczne komponenty, które wprawiają te urządzenia w ruch. I...
54,93 zł
73,50 zł

Technologia transportu kolejowego

W książce w przystępny sposób opisano zagadnienia związane z technologią kolejowych przewozów ładunków i osób, w tym m.in.:zarys kolejowego procesu przewozowego,drogi kolejowe i ich elementy składowe oraz zasady ...
59,80 zł

Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię

„Jedzenie jest koniecznością, ale jedzenie w sposób inteligentny jest sztuką” Francois de La RochefoucauldZmiana stylu życia nowoczesnego społeczeństwa oraz aspekty ekonomiczne produkcji żywności doprowadziły do wzrostu z...
32,51 zł
39,90 zł

Tożsamość banków wobec rozwoju technologii finansowych

Książka poświęcona wybranym zagadnieniom z obszaru technologii finansowych (FinTech) oraz oddziaływania tych technologii na funkcjonowanie banku komercyjnego. Autorzy starali się pokazać trzy aspekty: wpływ technologii finansowych na poszczególne częśc...
81,75 zł
109,00 zł

Chemia żywności Tom 1

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarz...
36,76 zł
49,99 zł

Republika Samsunga Azjatycki tygrys który podbił świat technologii

Porywający reportaż o wielkim biznesie, polityce i obsesjiZaczynali jako firma rolnicza produkująca cukier, papier i nawozy – dziś są technologicznym gigantem. Samsung przez dziesięciolecia był postrzegany przez konkurencję jako zręczny naś...
48,61 zł
60,00 zł

Kultura bezpieczeństwa żywności

Najnowsze wydanie pierwszej w Polsce monografii zgłębiającej temat kultury bezpieczeństwa żywności, wzbogacone o liczne uzupełnienia dotyczące wpływu zagrożenia związanego z pandemią COVID-19 oraz zmianami klimatu. Dodatkowo uwzględnione zostały zaistn...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!