Publikacja zawiera zbiór testów przygotowujących do egzaminu z chemii organicznej. Pytania zbudowane są tak, jak rzeczywiste arkusze egzaminacyjne. Rozwiązania to nie tylko prawidłowe odpowiedzi...więcej »
III część 5-tomowego znakomitego podręcznika akademickiego chemii organicznej, znanego i polecanego na polskich uczelniach!Książkę cechuje:przystępny, systema...więcej »
IV część 5-tomowego znakomitego podręcznika akademickiego chemii organicznej, znanego i polecanego na polskich uczelniach!Książkę cechuje:przystępny, systemat...więcej »
V część 5-tomowego znakomitego podręcznika akademickiego chemii organicznej, znanego i polecanego na polskich uczelniach!Książkę cechuje:przystępny, systematyczn...więcej »
Jest to tłumaczenie dwunastego wydania bardzo popularnego w świecie podręcznika chemii organicznej, który w niezwykle przystępny sposób pozwala dobrze poznać tę dziedzinę wiedzy i dos...więcej »
IV część 5-tomowego znakomitego podręcznika akademickiego chemii organicznej, znanego i polecanego na polskich uczelniach!Książkę cechuje:przystępny, systematyczny wykład chemii organicznej...więcej »
IV część 5-tomowego znakomitego podręcznika akademickiego chemii organicznej, znanego i polecanego na polskich uczelniach!Książkę cechuje:przystępny, systematyczny wykład chemii organic...więcej »
V część 5-tomowego znakomitego podręcznika akademickiego chemii organicznej, znanego i polecanego na polskich uczelniach!Książkę cechuje:przystępny, systematyczny wykład chemii organicznej;...więcej »
„Chemia organiczna” to tłumaczenie dwunastego wydania bardzo popularnego na świecie dwutomowego podręcznika przygotowanego przez zespół autorów pod kierownictwem Grahama...więcej »
„Chemia organiczna” to tłumaczenie dwunastego wydania bardzo popularnego na świecie dwutomowego podręcznika przygotowanego przez zespół autorów pod kierownictwem Grahama...więcej »
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produ...więcej »
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produ...więcej »
Często pytamy:Czy życiodajny tlen może być także szkodliwy?Czy wiąże się to z powstawaniem wolnych rodników?Czy długość naszego życia zależy od tego, ile wolnych rodnik...więcej »
Obszerny anglojęzyczny katalog indeksów retencji RI i widm mas ponad 1100 substancji, z których dotychczas wiele nie zostało scharakteryzowanych (m.in. flawonoidy). Dla ponad 60% przedstawionych...więcej »
Obszerny anglojęzyczny katalog indeksów retencji RI i widm mas ponad 1100 substancji, z których dotychczas wiele nie zostało scharakteryzowanych (m.in. flawonoidy). Dla ponad 60% prze...więcej »
W skondensowany i przystępny sposób podręcznik omawia w szerokim aspekcie chemię leków. W kolejnych sekcjach opisuje cele otrzymywania leków, farmakodynamikę, modelowanie molekularne i inne meto...więcej »
Kompendium zawierające wszystkie podstawowe informacje dotyczące chemii organicznej - doskonałe źródło wiedzy do przedegzaminacyjnej powtórki wcześniej przyswajanego materiału. Książka przydatna...więcej »
W podręczniku zawarto cenny zbiór zasad obowiązujących w laboratorium chemii organicznej, dotyczących opanowania techniki laboratoryjnej, prowadzenia podstawowych operacji jednostkowych i ic...więcej »