Żywienie człowieka a zdrowie publiczne to trzeci tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka...więcej »
Niniejsza książka jest praktycznym poradnikiem dotyczącym wybranych metod optymalizacji procesów i operacji wytwarzania. W podręczniku wyodrębniono cztery grupy zagadnień: • wyznaczan...więcej »
Zielniki są dokumentacją związków świata człowieka ze światem roślin. Dzięki nim można prowadzić analizy dotyczące m.in. bioróżnorodności, migracji gatunków, zmian klimatycznych, skażenia...więcej »
Książka zabiera czytelników w podróż po międzywojennej Polsce, w której ważnym zmianom politycznym i gospodarczym towarzyszyły przeobrażenia w formach życia towarzyskiego i kul...więcej »
Wspaniała, pięknie ilustrowana publikacja autorstwa Longina Majdeckiego, wybitnego znawcy sztuki ogrodowej, autora wielu projektów założeń ogrodowych, a także licznych publikacji naukowych poświęco...więcej »
Fundamentalny podręcznik poświęcony historii ogrodów. Jedyna publikacja w języku polskim, która przedstawia rozwój sztuki ogrodowej na świecie z uwzględnieniem polskich dokonań. To kompendium wi...więcej »
„Rusztowania robocze i ochronne” to publikacja opracowana przez specjalistów zrzeszonych w Polskiej Izbie Gospodarczej Rusztowań. Autorzy w zwarty i przystępny sposób prez...więcej »
Przewodnik dla członków rad nadzorczych, zarządów i wszystkich innych osób zaangażowanych w kształtowanie ładu korporacyjnego, który stał się światowym bestsellerem. Wy...więcej »
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...więcej »
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...więcej »
Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z ...więcej »
Poprzednie cztery wydania Poradnika montera elektryka cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród elektryków z praktyką, a także wśród przygotowujących się do zawodu student&oacu...więcej »
Książka ta na zawsze zmieni sposób, w jaki patrzymy na czekające nas spotkanie, konferencję, uroczysty obiad, czy nieformalny grill w ogródku — wpłynie na to, jakimi jesteśmy go...więcej »
Muzyka prawie nikomu nie jest obojętna. Rozrzewnia nas do łez, budzi zagubione wspomnienia, może mieć działanie uzdrawiające w określonych dolegliwościach. A jednak jesteśmy skłonni uznawać ją z...więcej »
Czy fascynuje Cię niezwykły podwodny świat i marzysz, aby poznać jego tajemnice? Szukasz nowego, pasjonującego hobby, które postawiłoby przed Tobą nowe, ambitne wymagania? A może po prostu m...więcej »
Nowoczesna, kompleksowa publikacja z zakresu chemii kosmetycznej!
Nowe, rozszerzone wydanie znanego na rynku podręcznika składa się z dwóch tomów. Książka jest napisana w przystępny spos...więcej »
Nowoczesna, kompleksowa publikacja z zakresu chemii kosmetycznej!
Nowe, rozszerzone wydanie znanego na rynku podręcznika składa się z dwóch tomów. Książka jest napisana w przystępny spos...więcej »
W książka przedstawia dwie komplementarne metody podziału związków chemicznych o znaczeniu kosmetycznym. Pierwsza — opiera się na klasyfikacji chemicznej, w drugiej kryterium podziału s...więcej »