Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrazasz zgode na uzycie tych ciasteczek. Wiecej informacji, w tym o mozliwosci zmiany ustawien cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatnosci.
MENU

Anatomia i fizjologia zwierząt domowych(eBook)

2.00  [ 2 oceny ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
  • Wydanie: Warszawa, 1, 2013

  • Autor: Klaus Loeffler

  • Wydawca: PZWL

  • Formaty:
    mobi
    ePub
    (Watermark)
    Watermark
    ??Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia. _pl_PL??

Dostępne formaty i edycje
Rok wydania
Cena
Cena detaliczna: 109,00 zł
98,10
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 10,90 zł
Dodaj do schowka
Wysyłka: online

Anatomia i fizjologia zwierząt domowych

Dodruk cyfrowy wydania z roku 2002 interdyscyplinarnego podręcznika zawierającego elementy cytologii, histologii, biochemii, farmakologii i anatomii patologicznej. Dodatkowym walorem są liczne, znakomicie powiązane z tekstem ryciny i schematy. Odbiorcami są przede wszystkim studenci medycyny weterynaryjnej, bioinżynierii zwierząt i kierunków pokrewnych.

  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
    Minimalne wymagania sprzętowe:
    procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    Pamięć operacyjna: 512MB
    Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
    Minimalne wymagania oprogramowania:
    System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
    Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
    Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Przedmowa	5
Przedmowa do wydania IX 	6

Część I. Nauka o komórce (cytologia)  13

1. Uwagi historyczne  13

2. Morfologia komórki  14

3. Fizjologia komórki  25

3.1. Przemiana materii  26
3.2. Pobudliwość  39
3.3. Ruch   39
3.4. Rozmnażanie i namnażanie  40

Część II. Tkanki i narządy  44

1. Ogólne dane o tkankach, narządach i błonach tkankowych  44

2. Tkanka nabłonkowa  47

2.1. Nabłonek pokrywający  48
2.2. Nabłonek gruczołowy   51

3. Tkanka łączna i podporowa   55

3.1. Mezenchyma (embrionalna tkanka łączna)             57
3.2. Tkanka galaretowata   57
3.3. Tkanka łączna siateczkowata                    58
3.4. Tkanka tłuszczowa   58
3.5. Tkanka łączna luźna  63
3.6. Tkanka łączna zbita                      65
3.7. Tkanka łączna elastyczna                    66
3.8. Tkanka chrzęstna  66
3.9. Tkanka kostna   68
3.9.1. Budowa kości   68
3.9.2. Tworzenie kości  72
3.9.3. Przebudowa kości   74
3.10. Układ kostny (szkielet)  75
3.10.1. Połączenia kości             76
3.10.2. Szkielet kończyny przedniej  80
3.10.3. Szkielet kończyny tylnej  90
3.10.4. Kościec tułowia   100
3.10.5. Kościec głowy   107
3.10.6. Zęby   117

4. Tkanka mięśniowa   129

4.1. Mięśnie gładkie   130
4.2. Mięśnie szkieletowe   132
4.3. Mięśniówka serca   140
4.4. Fizjologia mięśni   141
4.5. Układ mięśni szkieletowych   153
4.5.1. Powięzie ciała i mięśnie skórne          153
4.5.2. Mięśnie głowy   155
4.5.3. Mięśnie tułowia   156
4.5.4. Mięśnie kończyny przedniej   162
4.5.5. Mięśnie kończyny tylnej   168
4.5.6. Statyka aparatu ruchu   171

5. Krew        173

5.1. Informacje ogólne   173
5.2. Komórki krwi   182

6. Serce i układ krążenia                   194

6.1. Serce   195
6.2. Naczynia krwionośne   201
6.3. Krążenie krwi   206

7. Układ limfatyczny (chłonny)  210

7.1. Naczynia i węzły limfatyczne (chłonne)  210
7.2. Grasica   213
7.3. Śledziona  214
7.4. Migdałki   217
7.5. Grudki limfatyczne  217
7.6. Szpik kostny   217

8. Narządy oddechowe   218

8.1. Nos   218
8.2. Część nosowa gardła     220
8.3. Krtań   221
8.4. Tchawica   222
8.5. Płuca   225

9. Narządy układu pokarmowego  233

9.1. Informacje ogólne   233
9.2. Jelito głowowe                    236
9.3. Jelito przednie                      241
9.3.1. Przełyk   241
9.3.2. Żołądek  243
9.4. Jelito środkowe i tylne                253
9.4.1. Jelito cienkie  255
9.4.2. Jelito grube    256
9.4.3. Odbyt   259
9.5. Pozaścienne gruczoły układu pokarmowego           260
9.5.1. Wątroba   260
9.5.2. Trzustka   268
9.6. Fizjologia trawienia   272

10. Narządy układu moczowego   282

10.1. Nerka   282
10.2. Moczowód   285
10.3. Pęcherz moczowy   285
10.4. Cewka moczowa   288
10.5. Fizjologia tworzenia moczu   289

11. Narządy płciowe   292

11.1. Narządy płciowe męskie   293
11.2. Narządy płciowe żeńskie                 303
11.3. Gruczoł mlekowy   333

12. Skóra i jej wytwory   345

12.1. Skóra   345
12.2. Narząd palcowy   349
12.3. Rogi przeżuwaczy   356

13. Układ nerwowy   357

13.1. Opis ogólny i rozwój   357
13.2. Ośrodkowy układ nerwowy                361
13.2.1. Opony mózgowia i rdzenia kręgowego       362
13.2.2. Mózgowie   364
13.2.3. Rdzeń kręgowy   370
13.3. Wegetatywny układ nerwowy                 372
13.4. Nerwy obwodowe   375
13.5. Fizjologia układu nerwowego                 381

14. Narządy zmysłów   386

14.1. Oko   386
14.2. Ucho   396
14.3. Zmysł smaku   401
14.4. Zmysł powonienia   402
14.5. Zmysły skórne i narządowe   403

15. Układ wydzielania wewnętrznego    405

15.1. Układ podwzgórzowo-przysadkowy              406
15.2. Tarczyca   410
15.3. Przytarczyce   412
15.4. Trzustka   412
15.5. Nadnercza    413
15.6. Gonady     416
15.7. Szyszynka   418
15.8. Hormony tkankowe   418
15.9. Prostaglandyny   419

Część III. Fizjologiczne podstawy obrony przed zakażeniem 422

Piśmiennictwo   428
Skorowidz   434
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

24,90 zł

Zioła w domowym ogrodzie

Jak uprawiać i pielęgnować zioła? Które z nich można hodować w doniczkach na parapecie, a które wymagają uprawy w ogrodzie? Dlaczego jedne mogą rosnąć obok siebie, a innych pod żadnym pozorem nie wolno posadzić w sąsiedztwie? Które...
19,70 zł

Budżet domowy pod ostrzałem

Jak zapanować nad absolutnie każdym budżetem domowym, tak aby rocznie pojawiało się w nim o kilka tysięcy złotych więcej? Wprowadzając w życie elementy edukacji finansowej, możesz już w miesiąc po lekturze „Budżetu domowego pod ostrzałem” z...
43,90 zł

Anatomia pewnego ludobójstwa

Buczacz, niewielkie kresowe miasteczko, dziś należy do Ukrainy. Założyli je Polacy, a obok nich mieszkali tu Żydzi i Rusini. Wybitny historyk Omer Bartov z imponującą precyzją i z dystansem analizuje kształtowanie się relacji pomiędzy nimi, odtwarza co...
1,00 zł

Anatomia katastrofy smoleńskiej

Po pięciu latach od katastrofy jest już oczywiste, że to – niestety! – piloci doprowadzili w pełni sprawny samolot do zderzenia z ziemią. Nie jest to jednak wyłącznie ich wina. Za plecami załogi stał generał Andrzej Błasik, który nie...
24,99 zł

Mity wojny domowej

Książka hiszpańskiego historyka Pio Moi stała się bestsellerem w Hiszpanii - w ciągu ostatnich 4 lat doczekała się ona tam aż 36 wydań. Tematem książki jest jeden z najważniejszych i najbardziej kontrowersyjnych epizodów w historii XX wieku, a m...
6,40 zł

Ciasta domowe

Oferujemy Państwu książkę z trzydziestoma doskonałymi przepisami na ciasta. Ciekawe, a jednocześnie proste, napisane zrozumiałym językiem receptury, pozwolą Państwu przygotować przepyszne domowe wypieki. Swoim smakiem, aromatem i wyglądem zachwycą wszy...
6,40 zł

Ciasta domowe

Fascynacja ciastami trwa od niepamiętnych czasów. Początek ich powodzenia przypada na chwilę, w której człowiek skosztował miodu. Ciasta stanowią nieodłączny element tradycyjnych świąt, uroczystości rodzinnych i innych okazji. Wiele gospo...

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 3. Paszoznawstwo

Troska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszowych, a także doskonalenia systemu zapewniania ich bezpi...
34,90 zł

Anatomia Góry

Zrozumieć górę i tych, którzy próbują ją zdobyć. Publikowane przez niego dzienniki z Narodowej Zimowej Wyprawy na K2 w 2018 roku zdobyły tysiące czytelników. W tej książce Rafał Fronia podejmuje próbę wyjaśnienia, dla...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!