Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
MENU

Zarządzanie Produkcją Produkt, technologia, organizacja(Miękka)

0.00  [ 0 ocen ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Produkt niedostępny
Zarezerwuj i odbierz w księgarni stacjonarnej PWN
Dodaj do schowka

Zarządzanie Produkcją Produkt, technologia, organizacja

Książka poświęcona zarządzaniu produkcją kierowana jest zarówno do studentów uczelni wyższych na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji, jak i do specjalistów oraz wszystkich osób zajmujących się zarządzaniem produkcją w praktyce.
Zawiera wiedzę na temat zarządzania produkcją, traktowaną jako wiedza interdyscyplinarna - wiążąca w jedną całość aspekty związane z zarządzaniem z aspektami technicznymi i procesami technologicznymi.

  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa do 3 dni robocze
    • InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier - dostawa do 2 dni roboczych
    • Poczta Polska (kurier pocztowy oraz odbiór osobisty w Punktach Poczta, Żabka, Orlen, Ruch) - dostawa do 2 dni roboczych
    • ORLEN Paczka - dostawa do 2 dni roboczych
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Edward Pająk

Dr hab. inż. Edward Pająk jest wykładowcą Politechniki Poznańskiej oraz Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Koninie, a także Honorowym Profesorem tej Uczelni. Na Wydziale Budowy Maszyn Politechniki Poznańskiej prowadził zespół zajmujący się nowymi technologiami obróbki, a przede wszystkim kształtowania części z supertwardych materiałów. Znaczącymi osiągnięciami zespołu profesora E. Pająka było opracowanie w pełnym cyklu rozwojowym technologii przecinania anodowo-mechanicznego (nagrodzonej Złotym Medalem Międzynarodowych Targów Poznańskich) oraz technologii przecinania monokryształów krzemu. Stały się one obiektem zainteresowania firm krajowych i zagranicznych. Efektem tego było utworzenie przez Politechnikę Poznańską firmy innowacyjno-wdrożeniowej, której podstawowym celem było wdrażanie opracowanych technologii w różnych firmach w kraju i za granicą. Profesor E. Pająk został prezesem tego przedsiębiorstwa. Od tego czasu łączył pracę nauczyciela akademickiego z praktyką zarządzania produkcją. W publikacjach z tego okresu wskazywał na znaczenie relacji między technologią i organizacją produkcji zarówno ze względu na koszty produkcji, jak i efektywność pracy organizacji.

Był członkiem Komitetów Inżynierii Produkcji oraz oddziału poznańskiego Komisji Budowy Maszyn Polskiej Akademii Nauk. W ramach prac Komitetu Inżynierii Produkcji PAN współuczestniczył w tworzeniu kierunku studiów „Zarządzanie i inżynieria produkcji”. Jest ekspertem tego kierunku w Polskiej Komisji Akredytacyjnej.

Jest autorem lub współautorem ponad 200 prac naukowych oraz ponad 10 podręczników i książek z zakresu zarządzania produkcją i nowoczesnych technologii wytwarzania.

Przeczytaj fragment

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: &bd...

Zarządzanie energią w przedsiębiorstwie

W dzisiejszej globalnej gospodarce firmy nieustannie walczą o obniżenie kosztów i zwiększenie zysku przy spełnieniu przepisów dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy i ochrony środowiska naturalnego. Dlatego redukcja zużycia energii w przedsiębior...

Psychologia zarządzania w organizacji

Autorzy prezentują psychologiczne podejście do zarządzania organizacją. Problematyka rozpatrywana jest zarówno w aspekcie wewnętrznym, odnoszącym się do funkcjonowania człowieka w strukturach biznesowych oraz postrzegania ludzkiego aspektu organizac...

Obrazy organizacji

Jedno z najważniejszych na świecie opracowań w dziedzinie zarządzania! Adresowane głównie do menedżerów, dotyczy kwestii biegłości w "sztuce" właściwego odczytywania i rozumienia sytuacji organizacji - umiejętności niezwykle ważnej przy podejmowaniu...

Zarządzanie zasobami ludzkimi Materiały do ćwiczeń

Książka zawiera materiały do ćwiczeń do przedmiotu - Zarządzanie zasobami ludzkimi - wykładanego na kierunkach: zarządzanie i marketing, socjologia i psychologia społeczna oraz na studiach menedżerskich. Jej treść jest dokładnie dostosowana do podrę...

Technologia podstawowych syntez organicznych Tom 2

W tomie 2 omówiono przede wszystkim syntezy:- metanolu i kwasu octowego- tlenków etylenu i propylenu oraz glikolu etylenowegostyrenu oraz kumenu i fenolu- akrylonitrylu, a także chlorku i octanu winylu- eter&...

Zarządzanie ryzykiem w organizacjach non profit

Tematem książki są stosowane współcześnie rozwiązania z zakresu zarządzania ryzykiem w organizacjach non profit. Czytelnicy znajdą w niej odpowiedzi na ważne pytania:– W jaki sposób pojmują ryzyko osoby zarządzające orga...

Kultura jakości, doskonałości i bezpieczeństwa w organizacji

Kultura jakości, bezpieczeństwa oraz doskonałości to ważne kategorie zasobów każdej organizacji, decydujące o jej niepowtarzalności. Kształtują one nie tylko tożsamość danej organizacji, ale także mają wpływ na jej zdolność do spełniania potrzeb...

Zarządzanie publiczne 02/2009

Przestrzeń życia codziennegoUwarunkowania współzarządzania w skali miasta w perspektywie socjologicznejPrzestrzenny wymiar relacji międzynarodowych samorządów województwNiesprawność rynku, niesprawność rządu, przy...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!