Biologia, chemia i struktura gleby – trzy filary rolnictwa regeneratywnego Gary Zimmer uchodzi za autorytet w dziedzinie rolnictwa regeneratywnego. Jako rolnik, agrobiznesmen, szkoleniowiec i auto...więcej »
Ostatni 3 tom nowoczesnego podręcznika anatomii zwierząt.Podzielony jest na 2 części. W pierwszej omówione są: gruczoły dokrewne, układ nerwowy, narządy zmysłów i powłoka wspólna. Część d...więcej »
Wspaniała, pięknie ilustrowana publikacja autorstwa Longina Majdeckiego, wybitnego znawcy sztuki ogrodowej, autora wielu projektów założeń ogrodowych, a także licznych publikacji naukowych poświęco...więcej »
Fundamentalny podręcznik poświęcony historii ogrodów. Jedyna publikacja w języku polskim, która przedstawia rozwój sztuki ogrodowej na świecie z uwzględnieniem polskich dokonań. To kompendium wi...więcej »
Wznowienie tomu 1 nowoczesnego, 3-tomowego podręcznika anatomii zwierząt!Obecne, nowe wydanie podręcznika zostało gruntownie zmienione przez uczniów i współpracowników autora - m.i...więcej »
Tom 2 nowoczesnego, podstawowego podręcznika do przedmiotu Anatomia zwierząt.Książka zawiera splanchnologię (nauka o trzewiach), bez gruczołów dokrewnych i angiologię (nauka...więcej »
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różnych grup zwierząt o...więcej »
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różnych grup zwierząt o...więcej »
Zielnik to podstawowe narzędzie badawcze i dokumentacyjne w botanice, to archiwum informacji naukowej na miarę biblioteki.Publikacja omawia:zbieranie (w zgodzie z za...więcej »
Nie ma jednej prawdy o pegeerach, mimo że wszystkie powołano do życia jednym dekretem i zamknięto jedną ustawą. Miały gwarantować wydajność, stabilne zatrudnienie i postęp techniczny wsi. Na niemal...więcej »
Podstawy żywienia psów i kotów to cenne źródło informacji dla lekarzy praktyków i studentów medycyny weterynaryjnej na temat roli odżywiania i jego wpływu na zdr...więcej »
Troska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszowych, a takż...więcej »
Kompendium wiedzy o rasach zwierząt gospodarskich najczęściej spotykanych w hodowli. Podręcznik zawiera informacje na temat przodków zwierząt gospodarskich, czasu i miejsca udomowienia oraz geog...więcej »
Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, o ich przetwarzaniu, utrwalaniu oraz uwarunkowaniach jakościowych i funkcjonowaniu na rynku. Podstawowe wiadomości z zakresu żywienia oraz biologiczn...więcej »
Pierwsze w Polsce, nowoczesne i wyczerpujące kompendium podstaw teoretycznych i wskazówek praktycznych do datowania drewna i rekonstrukcji zmian w środowisku.Autorzy po raz pierwsz...więcej »
Od 2000 r. systematycznie, co dwa lata, publikujemy raport o stanie wsi, towarzysząc przemianom zachodzącym na terenach wiejskich i w rolnictwie – począwszy od ostatniego etapu przygotowań do...więcej »
Trzecie, zaktualizowane wydanie popularnego podręcznika, w którym omówione zostały: - teoretyczne podstawy badań gruntów budowlanych oraz gleb, - aparatura laborato...więcej »
Produkcja opakowań to aktualnie bardzo istotna gałąź przemysłu o zasięgu globalnym. Na jej dynamiczny rozwój wpływają w dużej mierze nowe rozwiązania technologiczne w zakresie opakowań żywności,...więcej »
Encyklopedia pszczelarstwa adresowana jest zarówno do osób planujących założenie pasieki, jak również do pszczelarzy posiadających już pewne doświadczenie. Dla osób rozp...więcej »
Grow your own vegetable garden with this practical, straightforward gardening guide.There is nothing more fulfilling than growing your own home produce. You don't have to be a seasoned ...więcej »