Informacja o cookies
Strona ksiegarnia.pwn.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych. Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach. Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
MENU
Dostawa 0 zł

Chłodnictwo(Twarda)

Technologia w piekarni

Tytuł oryginalny: Kältetechnologie in der Bäckerei.

5.00  [ 1 ocena ]
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły »
Cena detaliczna: 99,00 zł
77,22
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 21,78 zł
Stan magazynowy: Duża ilość
Dodaj do schowka
Wysyłka: 24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.

Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika. 
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek,
z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Od 250 zł paczki dostarczamy GRATIS!

Płatność elektroniczna (PayU, BLIK, Masterpass)
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty
7,75 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie
7,75 zł
Kurier pocztowy
11,75 zł
Paczkomaty InPost
9,75 zł
Kurier
12,75 zł
Odbiór w księgarni PWN (tylko PayU i BLIK)
GRATIS!
Płatność za pobraniem
Poczta Polska - odbiór w punkcie
10,75 zł
Kurier pocztowy
14,75 zł
Kurier
15,75 zł

Chłodnictwo

Jak uniknąć strat jakości?

Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary?

Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia?

Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?

Przez 7 dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:

  • wydajność chłodzenia,
  • działanie chłodni a straty cieplne,
  • rodzaje urządzeń chłodniczych,
  • odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku,
  • mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne,
  • dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa,
  • produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa,
  • analiza rentowności sklepowych stacji wypieku,
  • zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych.

Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Praca zbiorowa pod redakcją dr. Klausa Lösche. Autorami poszczególnych rozdziałów są uznani mistrzowie piekarstwa, technolodzy, naukowcy, inżynierowie, ekonomiści oraz prawnicy, których wiedza i doświadczenie tworzą razem kompendium wiedzy na temat technologii chłodniczych. Z języka niemieckiego przekładu dokonali Agnieszka i Tomasz Błaszczak – zespół złożony z lingwisty i praktyka, polskiego piekarza.

Patroni medialni:

Mistrz Branży W Piekarni Cukierni Przegląd Piekarski i Cukierniczy Piekarstwo Cukiernictwo Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego

  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Inni Klienci oglądali również

Chłodnictwo i klimatyzacja

Jest to nowoczesny podręcznik, w którym kompleksowo omówiono:podstawy termodynamiczne chłodnictwaczynniki chłodnicze i chłodziwasubstytucję czynników chłodniczychukłady techniczne stosowane w urządzeniach sł...

Podróż w trzech smakach

Przepyszny pamiętnik z trzech miast - egzotycznego Buenos Aires, wiecznie rozbudzonego Nowego Jorku i eleganckiego BerlinaKiedy Layne Mosler stwierdza, że mimo początkowego zapału nie uda jej się otworzyć własnej restauracji, wyrusza do Buenos Ai...

Thug Kitchen. Gotowanie bez zbędnego pieprzenia

Od dnia premiery przez prawie rok na liście bestsellerów New York Timesa. Ponad 100 przepisów na ulubione dania twórców bloga Thug Kitchen – bezkompromisowych w kwestii zdrowia i języka.Ostrzeżenie: zawiera...

ABC gotowania 3

Wiem, że spora grupa sięgających po książki kulinarne ma kłopot z inwencją w kuchni. Ta książka jest dla Was. Ale również dla tych, którzy gotują zaciekle, co chwilę coś zmieniają, wymyślają i nie boją się eksperymentować. Ta książka jest...

Nowoczesna dietetyczna książka kucharska

Wznowienie wydania 2.Wszechstronna publikacja ze sprawdzonymi przepisami.Receptury smacznych do przygotowania potraw, uwzględniające zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały.Gotowe rozwiązania dietety...

Chromatografia gazowa

Chromatografia gazowa jest jedną z najważniejszych metod analitycznych mających zastosowanie w wielu dziedzinach, a chromatograf gazowy – najbardziej rozpowszechnionym przyrządem analitycznym w laboratoriach na świecie. Oto najpełniejsze w języku...

Wine Folly Magnum Edition

Want to pick the perfect wine for dinner? Red, white or Rose? Dry or Fruity? Spanish or Portuguese? Become the expert with Wine Folly's Magnum Edition: The Master Guide.It will take your appreciation and understanding of wine to the next le...
45,15 zł

Chemia polimerów

W chemii i technologii chemicznej używane są często takie pojęcia, jak:związki wielkocząsteczkowe, polimery, tworzywa sztuczne, masy plastyczne i elastomery, które mają podobne znaczenie, lecz nie są synonimami.Fragment Wprowadzenia

Uporządkowanie makrocząsteczek w polimerach i włóknach

Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN Intensywny rozwój wielu dziedzin nauki powoduje zwiększenie zapotrzebowania na nowe materiały polimerowe nowoczesnej generacji.U podstaw rozwoju produkcji tych materiałów leży zro...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!