Medycyna holistyczna. Tom X. Zmysły. Odczuwanie przyjemności i unikanie zagrożeń
Czy miałeś kiedyś zatkany nos czy uszy? Jak się wtedy czułeś? Doskwierał Ci dyskomfort w odczuwaniu zapachów i prawdopodobnie nie mogłeś słuchać muzyki tak jak lubisz. Jakiekolwiek zaburzenia naszych zmysłów sprawiają, że nasze codzienne funkcjonowanie jest ograniczone. Jak sprawić, aby nasze zmysły pracowały prawidłowo - dowiesz się z X tomu Medycyny holistycznej. Najbardziej znana terapeutka podpowie Ci, jak rozpoznać przyczyny powstawania zaburzeń zmysłów i jak je pokonać stosując naturalne metody. Opisuje ćwiczenia oddechowe na pogłębienie koncentracji, opanowanie, roztropność i jasność myśli. Poznasz sole Schüsslera i leki homeopatyczne, które pomagają przy różnych dolegliwościach związanych w leczeniu zaburzeń smaku, węchu, dotyku, wzroku i słuchu. Wyostrz swoje zmysły.
- Kategorie:
- Język wydania: polski
- ISBN: 978-83-8168-373-9
- ISBN druku: 978-83-8168-338-8
- Liczba stron: 292
-
Sposób dostarczenia produktu elektronicznegoProdukty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
-
Ważne informacje techniczneMinimalne wymagania sprzętowe:procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturachPamięć operacyjna: 512MBMonitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bitDysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejscaMysz lub inny manipulator + klawiaturaKarta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/sMinimalne wymagania oprogramowania:System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows MobilePrzeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScriptZalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.Informacja o formatach plików:
- PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
- EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
- MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
- Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
Rodzaje zabezpieczeń plików:- Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
- Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
O serii Medycyna holistyczna
Przedmowa
1. Zmysł smaku
1.1. Fizyczny zmysł smaku
1.2. Podrażnienia zmysłu smaku
1.3. Zmysł smaku w teorii odpowiedniości
1.4. Zaburzenia zmysłu smaku i ich leczenie
1.5. Homeopatyczne leczenie zaburzeń smaku
1.5.1. Mdły posmak
1.5.2. Brak smaku
1.5.3. Utrata zmysłu smaku
2. Zmysł węchu
2.1. Zmysł węchu w teorii odpowiedniości
2.2. Nos: narząd węchu
2.3. Wydzieliny z nosa i ich trop miazmatyczny
2.4. Holistyczne leczenie nosa i zmysłu węchu
2.5. Krwawienie z nosa
2.6. Katar z przeziębienia
2.7. Utrata zmysłu węchu
3. Zmysł dotyku
3.1. Czucie z perspektywy fizjologicznej
3.2. Zaburzenia czucia z perspektywy homeopatycznej
3.3. Znaczenie lateralizacji w zaburzeniach czucia
4. Zmysł wzroku
4.1. Zmysł wzroku z perspektywy holistycznej
4.2. Oczy fizyczne
4.3. Naturopatyczne leczenie oczu
4.4. Terapia Schüsslera w problemach z oczami
4.5. Leczenie homeopatyczne chorób oczu
4.5.1. Zapalenie siatkówki
4.5.2. Zapalenie tęczówki
4.5.3. Zaćma
4.5.4. Jaskra
4.5.5. Zwyrodnienie plamki żółtej
4.5.6. Astygmatyzm (niezborność)
4.5.7. Rozwiązywanie konfliktów dla chorób oczu
5. Zmysł słuchu
5.1. Uszy w chińskiej teorii odpowiedniości
5.2. Anatomia i fizjologia uszu
5.3. Naturopatyczne leczenie uszu
5.4. Holistyczne leczenie chorób uszu przy użyciu homeopatii
5.4.1. Osłabienie słuchu
5.4.2. Nagła utrata słuchu
5.4.3. Szumy uszne
6. Zmysły parapsychiczne
6.1. Jasnoczucie
6.2. Jasnosłyszenie
6.3. Jasnowidzenie
6.4. Jasnowąchanie
6.5. Jasnosmakowanie
6.6. Zmysły parapsychiczne w pracy terapeutycznej
7. Trzecie oko
Refleksje końcowe
Dodatek
Bibliografia
Spis rycin i tabel
Curriculum Vitae dr Rosiny Sonnenschmidt