MENU

Mięso i przetwory drobiowe

(Miękka)

Technologia, higiena, jakość

0.00  [ 0 ocen ]
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły »
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka
Zarezerwuj i odbierz w księgarni stacjonarnej PWN

Mięso i przetwory drobiowe

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z punktu widzenia ochrony środowiska, temat ekologicznego gospodarowania wodą oraz ściekami w rzeźniach i przetwórniach drobiu.
Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów akademii rolniczych, politechnik, instytutów branżowych - wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej. Będzie również przydatny lekarzom weterynarii sprawującym nadzór sanitarny na terenie zakładów drobiarskich oraz technologów żywności i pracowników związanych z produkcją i dystrybucją produktów drobiowych, hodowców i producentów drobiu, pracowników inspekcji weterynaryjnej.

  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR

Przeczytaj fragment

Słowa kluczowe: książka Technika

Inni Klienci oglądali również

19,09 zł
29,99 zł

Domowe przetwory Dżemy konfitury marmolady

Przetwory owocoweTradycyjne, wykwintne, egzotyczneSmak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców nawet wtedy, gdy za oknem pada śnieg...
12,72 zł
19,99 zł

Domowe przetwory Dżemy galaretki marmolady

Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie „smarowidłem” idealnym na kanapki. Stały się doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Ale nawet te tradycyjne coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostr...
7,20 zł
12,99 zł

Domowe przetwory

Książka ta opowiada jak samodzielnie, domowymi sposobami przygotować:- soki i kompoty z owoców - dżemy i konfitury - przeciery warzywne i owocowe - marynowane warzywa i grzyby - kiszone warzywa
16,53 zł
26,00 zł

Mamo daj mi przepis Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni

To już piąta z serii książek kulinarnych „Mamo, daj mi przepis”. Wcześniej wydane zostały: „Ciasta i ciasteczka”, „Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki”, „Dania mięsne i rybne” oraz „Przekąski i desery na małe przyjęcia”. Wymienione tomy cieszą się ...
23,14 zł
34,90 zł

Polskie mięso

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej P...
36,38 zł
44,90 zł

Religia szkoła branżowa 1 stopnia kl. 2 Poradnik metodyczny - Droga do nadziei

Poradnik metodyczny do nauczania religii rzymskokatolickiej według podręcznika nr AZ-52-01/18-PO-10/21, zgodnego z programem nauczania nr AZ-5-01/18.W poradniku metodycznym znajdują się scenariusze lekcji do wszystkich kate­chez zawartych w p...
26,45 zł
27,90 zł

Religia 8 Podręcznik z ćwiczeniami Część 2

Głównym tematem podręcznika dla klasy ósmej jest chrześcijańska miłość. Może ona wyrażać się na różne sposoby – poprzez świadectwo wiary w codziennym życiu, w relacjach z innymi ludźmi i w modlitwie do Boga. Katechezy w klasi...
377,61 zł

INTENSYWNA HODOWLA RODZIMYCH KURCZĄT NA MIĘSO W POŁUDNIOWYCH INDIACH

Intensywna hodowla rodzimych kurcząt jest w stanie prymitywnym, a rolnicy stosują praktyki zarządzania zbliżone do komercyjnej produkcji brojlerów. Kurczęta rodzime sprzedawane są na rynek w wieku 13 tygodni lub po 13 tygodniach życia, o średniej masie...
76,54 zł
89,00 zł

Mięso i przetwory drobiowe

Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięs...

Recenzje

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!